Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021

Ισχυρός σεισμός στη Κρήτη- Ζημιές σε Σητεία

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 13:36

Στη Σητεία καταγράφονται τα πρώτα προβλήματα από τον ισχυρό σεισμό που χτύπησε την ανατολική Κρήτη με εικόνες από ζημιές σε κατοικίες επιχειρήσεις και δρόμους να κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο.

Πληροφορίες για ρωγμές στο Δημαρχείο Σητείας δεν επιβεβαιώνονται στο Ράδιο Λασίθι από τον Δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη, όμως σύμφωνα με μαρτυρίες έχουν υπάρξει προβλήματα σε κάποια παλιά κτίσματα στον Ξερόκαμπο, ζημιές με πεσμένα αντικείμενα σε σπίτι και επιχειρήσεις.

Iδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στο οδικό δίκτυο αφού υπάρχουν καταγραφές για καταρρεύσεις βράχων σε διάφορα σημεία, ενώ η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται.

Στη Ζάκρο επίσης αναφορές για ζημιές σε καταστήματα με μαρτυρίες κατοίκων να κάνουν λόγο για ένα τρομακτικό φαινόμενο.

 

 

Ο σεισμός νοτιοανατολικά της Κρήτης σε θαλάσσιο χώρο, είχε μέγεθος 6,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και εστιακό βάθος τα 8,2 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στο Ηράκλειο αλλά και μέχρι Ρέθυμνο. Επίσης αισθητή η δόνηση έγινεα και σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο, αλλά και στη Σαντορίνη

 

Λίγη ώρα αργότερα εκδόθηκε και προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι. Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι κάτι το ανησυχητικό ωστόσο έπρεπε να βγει η προειδοποίηση καθώς ο σεισμός ήταν μικρός για να προκαλέσει τσουνάμι.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr