Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023

Αρναουτάκης: «Δυνατή εκκίνηση και στο νέο ΕΣΠΑ για το καλύτερο αποτέλεσμα για την Κρήτη»

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 10:18

«Στοχεύουμε σε μια δυνατή εκκίνηση για το νέο ΕΣΠΑ με στόχο να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με αφορμή την τελευταία φάση διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη κατά τη μονοθεματική συνεδρίαση του Περι-φερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

«Αυτή η δεκαετία μπορεί να είναι μια δεκαετία που θα έχει η Κρήτη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς και θέλουμε μέσα από τα έργα στο νέο ΕΣΠΑ, το ταμείο Ανάκαμψης και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης. Υπογράμμισε μάλιστα πως ο ρόλος της Περιφέρειας θα είναι έντονα διεκδικητικός για το μεγαλύτερο δυνατό όφελος. «Εμείς οφείλουμε να διεκδικούμε, οφείλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς, οφείλουμε να βοη-θούμε τους φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων για να έχουμε όχι μόνο απορροφη-τικότητα αλλά το μέγιστο όφελος για την κοινωνία», επεσήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

εσπα νέο διαβούλευση περιφερειακό συμβούλιο

Το Συμβούλιο ενημερώθηκε αναλυτικά για την πρόταση που διαμορφώνεται από την Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη. Η πρόταση θα υπο-βληθεί από την Περιφέρεια Κρήτης στις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έως το τέλος Οκτωβρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί και θα ακολουθήσει ο έλεγχος της Κομισιόν για την τελική έγκριση.

«Ήδη έχουμε πάρει τις πρώτες παρατηρήσεις επί του πρώτου σχεδίου που στείλαμε το καλοκαίρι και με βάση αυτές τις παρατηρήσεις συζητήσαμε σήμερα και θα κλείσουμε και το πρόγραμμά μας για το υποβάλλουμε», επεσήμανε η κα Κασσωτάκη.

εσπα νέο διαβούλευση περιφερειακό συμβούλιο3

Να σημειωθεί πως η πρώτη διαβούλευση έγινε στη διάρκεια της πανδημίας διαδικτυακά, η δεύτερη έγινε δια ζώσης τον Σεπτέμβριο παρουσία του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης Δ. Σκάλκου και ακολούθησε η χθεσινή τρίτη και καταληκτική διαβούλευση.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr