Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021

Στη Βουλή η επιστολή της ΠΕΔ Κρήτης για την αύξηση του ενεργειακού κόστους των Δήμων, των Δ.Ε.Υ.Α. και τον κίνδυνο ενεργειακής φτώχειας

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 22:35

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε αναφορά στη Βουλή την επιστολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης για την αύξηση του ενεργειακού κόστους των Δήμων, των Δ.Ε.Υ.Α. και τον κίνδυνο ενεργειακής φτώχειας.

Όπως επισημαίνουν, η αλματώδης αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην οικονομία, αυξάνοντας υπέρμετρα την επιβάρυνση νοικοκυριών, επαγγελματιών, αγροτών και επιχειρήσεων και καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να αποφασιστούν και να υλοποιηθούν πολιτικές αντιμετώπισης του προβλήματος.

Συγκεκριμένα η ΠΕΔ Κρήτης, στην κατεύθυνση αυτή, μεταξύ άλλων προτείνει:

οι Δ.Ε.Υ.Α. και οι Δήμοι να υπαχθούν σε τιμολόγια ρεύματος χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής την μείωση του ΦΠΑ στο νερό από 13% στο 6% ώστε να ελαφρυνθούν οι πολίτες η τιμή του ρεύματος για καταναλώσεις άρδευσης να είναι αντίστοιχες στα τιμολόγια των ΤΟΕΒ.

  • Οι Ενεργειακές Κοινότητες, όπως αυτές θεσπίζονται μέσω του Νόμου 4513/2018,  να συμμετάσχουν σε ενεργειακά εγχειρήματα ως παραγωγοί και ταυτόχρονα καταναλωτές ενέργειας με πρόβλεψη και υλοποίηση άμεσα κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Παρακαλούμε αφού λάβετε υπόψη τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, να μας ενημερώσετε για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr