Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021

Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τους σεισμόπληκτους στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 18:09

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΠΑΓΝΗ, τη Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική Κλινική ΠΑΓΝΗ, το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, το Σύνδεσμο μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και ν. Ηρακλείου παρέχουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό.

Οι επιστήμονες ψυχικής υγείας των παραπάνω φορέων - μαζί και με εθελοντές - έχουν αναλάβει δράση από την πρώτη στιγμή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει διαμορφωθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε ενήλικες και παιδιά.

Παράλληλα, κλιμάκια ψυχιάτρων, ψυχολόγων και κοινωνικών επιστημόνων πραγματοποιούν επιτόπιες επισκέψεις στους οικισμούς και στις κοινότητες του Δήμου. Στόχος των επισκέψεων είναι η ανίχνευση των περιστατικών που χρήζουν ψυχοκοινωνικής στήριξης και η άμεση παρέμβαση.

Επιπλέον, σε καθημερινή βάση τα παραπάνω επιστημονικά στελέχη πραγματοποιούν επισκέψεις και στους κλειστούς χώρους φιλοξενίας ώστε να διαπιστωθούν οι ανάγκες και να πραγματοποιηθεί άμεση παρέμβαση σε περιπτώσεις που αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Η ψυχολογική υποστήριξη των πληγέντων αποτελεί προτεραιότητα υψίστης σημασίας στην παρούσα πρωτόγνωρη κατάσταση και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας όλοι οι συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι συμπολίτες μας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας για θέματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης είναι: 2891340335 και 2891340200.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr