Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021

Ηράκλειο: Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 10:10

Για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (1η Οκτωβρίου) η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, αποτελούν ενεργό και ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Ο σεβασμός, η αυτονόητη αναγνώριση της προσφοράς τους, η ασφαλής και αξιοπρεπής διαβίωσή τους είναι υποχρέωση και καθήκον κάθε πολιτισμένης κοινωνίας.

Η φροντίδα τους αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου Ηρακλείου, ιδιαίτερα στις προσπάθειες να ξεπεράσουμε τον COVID-19. Αποτελώντας την πλέον ευπαθή ομάδα, τα ηλικιωμένα άτομα ήταν τα πρώτα που έπρεπε να προστατευθούν. Πρώτο μας μέλημα ήταν και συνεχίζει να είναι η υγεία και η ασφάλειά τους και στη συνέχεια η πολύπλευρη υποστήριξή τους από ολόκληρο το πλέγμα των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Από την αρχή της πανδημίας η συμβολή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι αποφασιστικής σημασίας στην πολλαπλή στήριξη των ηλικιωμένων, τα ΚΗΦΗ συνεχίζουν να παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους που τις χρειάζονται και στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ τους παρέχονται εξατομικευμένες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και υπηρεσίες Κοινωνικής στήριξης.

Η προσπάθεια να οικοδομήσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, είναι συνεχής.

Οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας αξίζουν την προσοχή μας κι ένα περιβάλλον συντροφικότητας μέσα από την ανθρώπινη επαφή. Ας δείξουμε έμπρακτα ότι δεν είναι μόνοι».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr