Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Συνάντηση της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 13:11

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, της διοίκησης του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και της θυγατρικής εταιρείας ειδικού σκοπού Ariadne Interconnection για την κατασκευή του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα μεταξύ τεχνικών στελεχών των φορέων με συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων και σκοπό την επιτάχυνση εγκριτικών και αδειοδοτικών διαδικασιών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης από την Πελοπόννησο και την Αττική. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Συντονίστρια κ. Μαρία Κοζυράκη, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας, ο Αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ και Γενικός Διευθυντής της Ariadne Interconnection κ. Γιάννης Μάργαρης, ο Διευθυντής Έργου κ. Άγγελος Σταματέλος, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΑΔΜΗΕ κ. Βάσω Αγγελέτου και, η Γενική Διευθύντρια Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Χαρά Καργιολάκη.

Παρουσία των Διευθυντών Δασών Ηρακλείου, Υδάτων και, ΠΕ.ΧΩ.Σ. συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι ενέργειες, διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα για θέματα που αφορούν στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, στην αναγκαιότητα τροποποίησης των αδειοδοτικών πράξεων, σε επιμέρους τεχνικά ζητήματα από την κατασκευή του χερσαίου τμήματος του έργου (όδευση και υπογειοποίηση του καλωδίου, κα), σε θέματα οδοποιίας, οριοθέτησης και διευθέτησης ρεμάτων.

Στα πλαίσια της τακτικής και αγαστής συνεργασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με την εταιρεία κατασκευής του μεγαλεπήβολου και καινοτόμου έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, Ariadne Interconnection, ανανεώθηκε το ραντεβού για επανάληψη της συνεννόησης των υπηρεσιών αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr