Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022

ΚΚΕ και ΚΝΕ Ηρακλείου στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 10:49

Στις πληγείσες περιοχές του δήμου Μινώα Πεδιάδος βρίσκονται από κλιμάκια των οργανώσεων ΚΚΕ - ΚΝΕ Ηρακλείου, με επικεφαλής τους Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Κρήτης, την Χριστοδουλοπούλου Νικολέττα, Γραμματέα της ΤΕ Ηρακλείου, τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και άλλα στελέχη της ΕΠ Κρήτης και της ΤΕ Ηρακλείου και την Ελισάνθη Κωστοπούλου, μελος Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ.

κκε κνε αρκαλοχώρι σκηνές2

Τα κλιμάκια που βρέθηκαν από τη πρώτη στιγμη δίπλα στους κατοίκους που επλήγησαν από το σεισμό, διαπίστωσαν πως μετά από σχεδόν 35 ώρες το κράτος δεν έχει λύσει ούτε βασικά ζητήματα διαβίωσης. Μέχρι αργά το απόγευμα υπήρχε πρόβλημα με την στέγαση όλων των σεισμόπληκτων καθώς οι σκηνές είναι λιγότερες από τις ανάγκες που υπάρχουν, δεν υπάρχει επαρκής αριθμός κλινοσκεπασμάτων, στρωμάτων, πρόβλεψη για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. Αντίστοιχα, δεν έχουν διασφαλιστεί ουσιαστικές συνθήκες υγιεινής καθώς οι χημικές τουαλέτες είναι ελάχιστες, δεν υπάρχει επάρκεια σε υγειονομικό υλικό πχ μάσκες, αντισηπτικά κτλ, δεν υπάρχουν λουτρά, πόσιμο νερό.

Ταυτόχρονα, ανάμεσα στους σεισμόπληκτους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρές παθήσεις, όπως ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, διαβητικοί που χρειάζονται ειδική φροντίδα. Είναι άμεση η ανάγκη σε όλα τα χωριά πλυ επλήγησαν να εγκατασταθούν κινητές μονάδες υγείας καθώς και να ενισχυθούν άμεσα τα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Σε συνάντηση με τον δήμαρχο Μινώα, ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε άμεσα να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των κατοίκων της περιοχής με προτεραιότητα την άμεση ασφαλή στέγαση τους, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και μέριμνα για τους υπερήλικες και τις ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, άμεσα να εξασφαλιστεί η σίτιση και να επιταχυνθεί ο έλεγχος των σπιτιών, καταστημάτων και δημοσίων κτιρίων καθώς και η αποκατάσταση των υποδομών. Παράλληλα, ζήτησε άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων στο 100% των ζημιών, χωρίς προϋποθέσεις, να δοθεί έκτακτο επίδομα για τα άμεσα έξοδα των σεισμόπληκτων.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr