Τρίτη, 24 Μαϊος 2022

Εκδήλωση για την επέτειο από την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής από την περιοχή του αεροδρομίου Καστελλίου Πεδιάδος

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 23:26

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό ότι την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 7.00 μμ θα πραγματοποιηθεί, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μ. Σάλλα στο Καστέλλι, ημερίδα τιμής και μνήμης για την επέτειο των 77 χρόνων από την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής από την περιοχή του αεροδρομίου Καστελλίου Πεδιάδος.

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, το Εργαστήριο Ιστορίας Νεότερης Ελλάδας και Νεοελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστελλίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θραψανού και η είσοδος είναι ελεύθερη. Στην εκδήλωση θα υπάρχει τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων πρόληψης και προστασίας έναντι του Covid-19.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

  • 00 μ.μ.: Χαιρετισμοί
  • 15 μ.μ.: Ο δρόμος της αντίστασης (ποίηση), Καργάκης Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός - λογοτέχνης
  • 20 μ.μ.:, Η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την περιοχή του αεροδρομίου Καστελλίου, Λυραράκη Αργυρώ, εκπαιδευτικός.
  • 35 μ.μ.: Ο κανονιοβολισμός του Θραψανού, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 1944, Λυπαράκη Στυλιανή, εκπαιδευτικός, Υποδιευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Θραψανού.
  • 50 μ.μ.: Το τραγούδι του κανονιοβολισμού του Θραψανού, Δαμιανάκης Βασίλης, εκπαιδευτικός.
  • 05 μ.μ.: Ανέκδοτες φωτογραφίες από την ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Καστελλίου, τα χρόνια 1941-1944, Καλογεράκης Γεώργιος, Δρ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Θραψανού.
  • 15 μ.μ.: Δύο σπάνιοι πίνακες από το γερμανικό ταχυδρομείο του Καστελλίου τα χρόνια της κατοχής. (Η παρουσίασή τους γίνεται για πρώτη φορά), Κοσμάς Καρυωτάκης, Σμήναρχος ε.α.
  • 30 μ.μ.: Καστέλλι, Θραψανό, Αρκαλοχώρι: από τη Μάχη της Κρήτης και την Εθνική Αντίσταση στον αγώνα για Μνήμη και Δικαιοσύνη!, Αριστομένης Ι. Συγγελάκης, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
  • 45 μ.μ. παρεμβάσεις – συζήτηση.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr