Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Διημερίδα «Ιδρυματικές Δράσεις Ενίσχυσης του Ερευνητικού Αποτυπώματος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου»

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 10:11

Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Υγείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί διημερίδα με τίτλο «Ιδρυματικές Δράσεις Ενίσχυσης του Ερευνητικού Αποτυπώματος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου». Η διημερίδα, που μπορούν να την παρακολουθήσουν τόσο τα μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας του νησιού, όσο και το ευρύ κοινό, θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, αλλά αποκλειστικά και μόνο για άτομα πλήρως εμβολιασμένα, ενώ θα τηρηθούν και όλα τα σχετικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τα μέτρα ανάσχεσης της Πανδημίας.

Η διημερίδα αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί το μέχρι στιγμής έργο που έχουν υλοποιήσει οι Μεταδιδακτορικοί Ερευνητές του Ιδρύματος, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τα Ταμειακά Διαθέσιμά του. Αυτή η μοναδική στον Ελληνικό ακαδημαϊκό χώρο δράση ενίσχυσης της έρευνας, έχει επιτρέψει σε 11 νέους επιστήμονες να συνεχίσουν το ερευνητικό τους έργο.

Την ίδια μέρα έχουν προσκληθεί και θα ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους κυρίως για χρηματοδοτικά εργαλεία και ευκαιρίες ενίσχυσης της καινοτομίας, οι παρακάτω ομιλητές:

-           Μαρία Κασωτάκη, Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Κρήτης

-           Χρυσούλα Δασκαλάκη, Αν. Πρ/νη Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρεια Κρήτης

-           Κωνσταντίνος Τζανετόπουλος, Γενικός Διευθυντής Δημοσίων Συμβάσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

-           Δρ Αντώνιος Γυπάκης, Προϊστάμενος Τμήματος Σχεδιασμού και Προγραμματισμού, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, θα γίνει η παρουσίαση του Αναπτυξιακού Εξοπλισμού Υψηλού Κόστους (16 κομμάτια συνολικού προϋπολογισμού 2,8 εκατομμυρίων ευρώ) που αποκτήθηκε από το ΕΛΜΕΠΑ το έτος 2021, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και κυρίως των ερευνητικών δυνατοτήτων που αυτός θα προσφέρει και πως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Την παρουσίαση θα κάνουν τόσο οι προμηθευτές όσο και τα μέλη ΔΕΠ που θα υποδεχτούν και θα λειτουργήσουν τον εξοπλισμό αυτό. Θα υπάρχει επίσης δυνατότητα και χρόνος για όποιον ενδιαφέρεται να περιηγηθεί στα περίπτερα των προμηθευτών που θα είναι στημένα έξω από την αίθουσα.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του νέου Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης (αντικαθιστά το ΠΔΕ) από τον Προϊστάμενο του αρμόδιου Τμήματος του ΥΠΑΙΘ κ. Χ. Τρυφωνόπουλο. Επίσης θα παρουσιαστεί από τη Δ/νση Πληροφορικής και Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος, μια ακόμα καινοτομία, το νέο σύστημα ανάρτησης αναγκών εξοπλισμού, που έχει αναπτυχθεί, ώστε να επιταχύνει τη διαδικασία προετοιμασίας τεχνικών δελτίων, τευχών δημοπράτησης και την ελαχιστοποίηση άγονων διαγωνιστικών διαδικασιών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας είναι διαθέσιμο στην Κεντρική Ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Η διημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο youtube: https://youtube.hmu.gr

 

Το πρόγραμμα

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr