Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Συνεργασία της Ε.Α.Γ.Μ.Ε με το Δήμο Φαιστού

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 11:01

Συνάντηση με το Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη πραγματοποίησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 κλιμάκιο της Περιφερειακής Μονάδας Κρήτης της Ε.Α.Γ.Μ.Ε με στόχο την επικαιροποίηση της βάσης δεδομένων των υδρογεωτρήσεων και τη σύνταξη σύγχρονου ενοποιημένου υδρογεωλογικού χάρτη.

 

Το κλιμάκιο που αποτελείτο από τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Μονάδας Κρήτης κ. Γιάννη Μιχαλάκη και τη γεωλόγο κ. Ελένη Τσολάκη, παρουσίασε στο Δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη και στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου Φαιστού Γιάννη Ηλιάδη, το διαχρονικό έργο της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. στην Κρήτη. Στο επίκεντρο της εκτενούς συζήτησης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών μεταξύ Ε.Α.Γ.Μ.Ε και Δήμου Φαιστού για την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου του προγράμματος «Συστηματική Απογραφή Υδρογεωτρήσεων» του Έργου Σ.Α.Μ.Υ. ΙΙ στο υδατικό διαμέρισμα της Κρήτης. Ήδη συλλέγονται εντατικά πρωτογενή δεδομένα από γεωτρήσεις, ενώ το προσεχές διάστημα θα δημιουργηθεί νέα επικαιροποιημένη βάση δεδομένων από το σύνολο των γεωτρήσεων της Μεσσαράς και θα συνταχθεί ενοποιημένος υδρογεωλογικός χάρτης.

 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και θέματα που εμπίπτουν των αρμοδιοτήτων της Αρχής και διερευνήθηκαν πεδία περαιτέρω συνεργασίας με το Δήμο Φαιστού.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr