Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Συντυχάκης: Να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση απόλυσης εργαζόμενης ξενοδοχοϋπαλλήλου στην περιοχή του Πλατανιά Χανίων

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 10:07

Την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης απόλυσης της εργαζόμενης ξενοδοχοϋπαλλήλου στην περιοχή του Πλατανιά Χανίων, στην Κρήτη και την πλήρη αποζημίωσή της για τις μέρες που δεν εργάστηκε με ευθύνη της εργοδοσίας, ζητά με ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Συντυχάκης Μανώλης καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αναλυτικά η ερώτηση:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Για την άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης εργαζόμενης μεγάλου ξενοδοχείου στην περιοχή του Πλατανιά Χανίων, στην Κρήτη.

Η πραγματικότητα της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς επιβεβαιώθηκε, άλλη μια φορά, με την απόλυση εργαζόμενης μεγάλου ξενοδοχείου στην περιοχή του Πλατανιά Χανίων, στην Κρήτη.
Η αιτία της εκδικητικής απόλυσης της εργαζόμενης είναι ότι διεκδίκησε -ως όφειλε- να δουλεύει 8ωρο και να πληρώνονται οι υπερωρίες. Μάλιστα, παρά την υπόδειξη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Χανίων -το όποιο έκρινε την απόλυση παράνομη- η εργοδοσία συνεχίζει την ίδια εκδικητική στάση και δεν έχει πάρει πίσω την απόλυση.
Η συγκεκριμένη απόλυση είναι άδικη, παράνομη και εκδικητική. Μέσω αυτού του τρόπου η μεγαλοεργοδοσία θέλει να κρατά τους εργαζόμενους, με τα ελάχιστα δικαιώματα, τρομοκρατημένους, ώστε να δουλεύουν αδιαμαρτύρητα, όπου τους το επιβάλλει.
Τέτοια περιστατικά γίνονται ακόμη πιο συχνά με τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, που επεκτείνοντας το αντεργατικό οπλοστάσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων λύνει τα χέρια της εργοδοσίας και ανοίγει τον δρόμο στην όποια αυθαιρεσία. Κατάργησε ουσιαστικά το 8ωρο, νομοθέτησε την 10ωρη δουλειά με μείωση αποδοχών, αύξησε τις υπερωρίες, κατάργησε ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Αποδεικνύεται, για ακόμα μια φορά, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη βασίζεται στην εργατική εκμετάλλευση, την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό. Έτσι, σε μια περίοδο που κορυφώνεται η πληρότητα και γιγαντώνονται τα κέρδη για τους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους στην Κρήτη, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν σε απαράδεκτες συνθήκες με απάνθρωπα ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες και πολλές φορές χωρίς ρεπό, ειδικά για τους εποχιακούς εργαζομένους. Συνθήκες, που γίνονται και επικίνδυνες, με την πανδημία, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας τους στους χώρους δουλειάς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργόςσε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:

Την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης απόλυσης της εργαζόμενης ξενοδοχοϋπαλλήλου στην περιοχή του Πλατανιά Χανίων, στην Κρήτη και την πλήρη αποζημίωσή της για τις μέρες που δεν εργάστηκε με ευθύνη της εργοδοσίας. Ταυτόχρονα, το κράτος να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προλαμβάνονται παρόμοια
περιστατικά. Υποχρεωτική εφαρμογή της τοπικής ΚΣΣΕ και 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο για όλους τους εργαζόμενους.

Ο Βουλευτής
Συντυχάκης Μανώλης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr