Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες: Ανακοίνωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 15:33

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης:

Άρθρον 22. Όλοι χωρίς εξαίρεση έχουν χρέος να γνωρίζουν γράμματα˙ η πατρίδα πρέπει να ιδρύσει σχολεία σε όλα τα χωριά για τα αρσενικά και τα θηλυκά παιδιά. Από τα γράμματα γεννιέται η προκοπή, με την οποίαν λάμπουν τα ελεύθερα έθνη. Να εξηγούνται οι παλαιοί ιστορικοί συγγραφείς….

(«Τα δίκαια του Ανθρώπου» Ρήγας Βελεστινλής)

Διακόσια και πλέον χρόνια μετά το πνεύμα του μεγάλου οραματιστή αγωνιστή είναι ζητούμενο για την πολιτεία μας.

Στην αυγή της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι μαθήτριες θα βρεθούν ξανά σε ένα σχολικό περιβάλλον για τις συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας του οποίου γεννιούνται πολλά ερωτηματικά.

Οι μέχρι σήμερα ανακοινώσεις του υπουργείου για τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που θα εφαρμοστούν εγείρουν ζητήματα σχετικά με τη διασπορά του ιού.

   Είναι κοινά παραδεκτό πως οι συνθήκες εκπαίδευσης στη διάρκεια της πανδημίας δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα στην εκπαιδευτική διαδικασία ενώ είναι σαφές πως εργαλειοποιήθηκε η υγειονομική κρίση για να παρθούν μέτρα που οδηγούν σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται.

  

Οι «Ενεργοί Πολίτες» με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς καλούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούν για την κατάκτηση της γνώσης που είναι μοναδικό εφόδιο για μια κοινωνία δίκαιων και ελεύθερων πολιτών.

Μια κοινωνία που θα αναγνωρίζει τις ικανότητες και θα δίνει τις ίδιες δυνατότητες μετοχής στην εκπαίδευση χωρίς διακρίσεις.

Καλή σχολική χρονιά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr