Τρίτη, 24 Μαϊος 2022

Το Ηράκλειο στην πρώτη θέση πανελλαδικά για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 12:23

Με το 1ο βραβείο για τις δράσεις του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 τιμήθηκε ο Δήμος Ηρακλείου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Το βραβείο αφορούσε στην κατηγορία των μεγάλων Δήμων της χώρας.

Την σχετική τελετή των βραβείων διοργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Πράσινο Ταμείο, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ενώ το βραβείο στον Δήμο Ηρακλείου απένειμαν ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

Ο Δήμος Ηρακλείου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, καθώς ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός παρευρέθηκε στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη την ίδια μέρα.

Ο Δήμος Ηρακλείου το Σεπτέμβριο του 2020 πραγματοποίησε σειρά δράσεων στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας, με διαδικτυακές εκδηλώσεις για την ηλεκτροκίνηση και για τα προτερήματα των πράσινων ηλεκτρικών μέσων που παρέχονται στην πόλη, διαδικτυακές ψηφοφορίες για το που θέλουν οι πολίτες τις επόμενες υποδομές για περπάτημα, ποδήλατο και υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ενώ έγινε και η πρώτη ανοικτή διαβούλευση για το επερχόμενο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Ηρακλείου. 

δήμος ηράκλειο βραβείο πρώτη θέση εβδομάδα κινητικότητας αναστασάκης2 αφισα

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι ένας θεσμός που γιορτάζεται σε πολλές πόλεις στην Ευρώπη με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους, την προσβασιμότητα και την οδική ασφάλεια. Ο Δήμος Ηρακλείου πέρυσι συνεργάστηκε με φορείς, συλλογικότητες και ομάδες πολιτών και κατάφερε να οργανώσει περισσότερες από 20 δράσεις που προάγουν το σεβασμό προς το συμπολίτη και το περιβάλλον με άξονα τις φιλικές μετακινήσεις.

Η Εθνική Επιτροπή Αξιολόγησης των βραβείων αξιολόγησε το γεγονός ότι οι δράσεις που έγιναν στο Ηράκλειο ήταν πολλές και προωθήθηκε ορθά το θέμα της εβδομάδας κινητικότητας, ενώ δόθηκε βήμα σε πλήθος πολιτών μέσα από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, καθώς και το γεγονός ότι το Ηράκλειο ήταν στους 3 Ευρωπαϊκούς Δήμους φιναλίστ για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αστικής Οδικής Ασφάλειας ανάμεσα σε 2.900 άλλες πόλεις. 

Αντίστοιχο βραβείο είχε κερδίσει ο Δήμος Ηρακλείου και το 2018.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Η βράβευση για την συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας μας δίδει ικανοποίηση, διότι επιβεβαιώνει ότι σε ένα θέμα ζωτικής σημασίας, κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει αρκετά πράγματα όσον αφορά στην προώθηση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, της ηλεκτροκίνησης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα. Η συζήτηση που έχουμε ανοίξει με τους φορείς και τους πολίτες, μέσω και των δράσεων στην Εβδομάδα Κινητικότητας, μας βοηθά να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα μας ώστε το Ηράκλειο να γίνει μια πόλη προσβάσιμη και φιλική για όλους».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr