Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Νέα καθυστέρηση στον κάθετο άξονα Ηρακλείου - Μεσσαράς, στο σημείο της Αγίας Βαρβάρας

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 11:49

Με κοινή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και οι Βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, με τη συνυπογραφή του Τομεάρχη Νίκου Παππά, αναδεικνύουν τη νέα καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Ηρακλείου - Μεσσαράς, στο σημείο της Αγίας Βαρβάρας.

 Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, στις αρχές Αυγούστου 2021, εγκρίθηκε η μελέτη για την επαναφορά του τμήματος του κάθετου άξονα που βρίσκεται ακριβώς πριν την Αγία Βαρβάρα στην αρχική του κατάσταση, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών στήριξης. Μετά την απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), η εγκριτική μελέτη πρέπει να κοινοποιηθεί στον εργολάβο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες. Η καθυστέρηση όμως του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών στην επιλογή των τεχνικών συμβούλων που θα ωριμάσουν τις μελέτες που απαιτούνται για μια σειρά εργασιών που θα πρέπει να γίνουν ώστε το έργο να θεωρείται πλήρως ολοκληρωμένο και ασφαλές, «μπλοκάρουν» την ολοκλήρωσή του.

Οι Βουλευτές, τονίζουν ότι το έργο κατασκευής του κάθετου οδικού άξονα Ηρακλείου – Μεσσαράς είναι αναμφίβολα ένα έργο πνοής που αλλάζει τον συγκοινωνιακό χάρτη της Π.Ε. Ηρακλείου, διότι είναι ο μοναδικός που συνδέει το λιμάνι, το αεροδρόμιο αλλά και τα νοσοκομεία Ηρακλείου με μια από τις μεγαλύτερες σε αγροτική παραγωγή περιοχές στην Ελλάδα, που αποτελεί ταυτόχρονα και έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Υπενθυμίζοντας επίσης το γεγονός ότι η πορεία του συγκεκριμένου έργου επιταχύνθηκε καθοριστικά επί της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά λιμνάζει επί της παρούσας κυβέρνησης ΝΔ, ζητούν ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό για το πότε θα ολοκληρωθούν οι μελέτες ώστε να μπορεί το έργο να προχωρήσει για δημοπράτηση.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr