Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Ηράκλειο: Στάση εργασίας αρχαιοφυλάκων

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 10:33

Καθολική η συμμετοχή των συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων στην 3ωρη στάση εργασίας στους Αρχαιολογικούς χώρους του νομού Ηρακλείου, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων. Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι έχουν προσληφθεί από τις αρχές Μαΐου και οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν δει ούτε ένα ΕΥΡΩ στους λογαριασμούς τους από το Υπουργείο Πολιτισμού, παρά το γεγονός ότι το σύνολο της μισθοδοσίας έχει εγκριθεί από τον προηγούμενο προϋπολογισμό.

Την ώρα, που εκατομμύρια ΕΥΡΩ καθημερινά εισπράττονται από τα έσοδα των Αρχαιολογικών χώρων και ιδιαίτερα της Κνωσσού και των Μουσείων, δίχως ούτε ένα ΕΥΡΩ να μένει στο Ηράκλειο και στο νησί μας, το Υπουργείο δεν ανταποκρίνεται στην βασική και αυτονόητη υποχρέωσή του, την καταβολή της μισθοδοσίας των συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων, καθώς και των καθαριστριών.

αρχαιοφύλακες ηράκλειο στάση εργασίας1

Αντί το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην πληρωμή των παραπάνω εργαζομένων εξαπολύει απειλές προς τους μόνιμους αρχαιοφύλακες, ότι εάν κλείσουν οι Αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία, λόγω έλλειψης προσωπικού θα περάσουν από ΕΔΕ, ενώ το Δημόσιο θα διεκδικήσει διαφυγόντα κέρδη.

Οι συμβασιούχοι αρχαιοφύλακες του Υπουργείου Πολιτισμού και το ΕΚΗ απαντούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στις απειλές του Υπουργείου αν δεν δοθούν οι απαραίτητες δεσμεύσεις τόσο για την καταβολή των δεδουλευμένων μέχρι και τον Ιούλιο και εφεξής η καταβολή των μισθοδοσιών να γίνεται στην ώρα τους.

Μετά την ενημέρωση, που υπήρξε τόσο στον Περιφερειάρχη Κρήτης, όσο και στον Δήμαρχο Ηρακλείου άμεση ήταν η παρέμβαση του Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη στην Υπουργό Πολιτισμού, αναγνωρίζοντας από την πλευρά της το δίκαιο των αιτημάτων και δεσμεύτηκε την καταβολή των δεδουλευμένων μέχρι και τον Ιούλιο στις 14 Σεπτέμβρη, ημέρα καταβολή των μισθοδοσιών.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός σε συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον Υφυπουργό Οικονομικών θα του θέσει το ζήτημα με σκοπό την καταβολή τόσο των δεδουλευμένων όσο και την μη επανάληψη παρόμοιων

ζητημάτων, ειδικά σε αυτή την περίπτωση που ήδη υπάρχει προϋπολογισμός του συνόλου των συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι το ΕΚΗ δεν απειλείται και δεν εκφοβίζεται και καλούμε το Υπουργείο Πολιτισμού να δείξει επιτέλους «πολιτισμό» αλλιώς θα μας βρει απέναντί του ακόμα και με απεργιακές αυτή την φορά κινητοποιήσεις.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ SPORT

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr