Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου-Καθηγητή Άκη Τσελέντη

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 18:29

Συνάντηση με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών-καθηγητή Άκη Τσελέντη είχε στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Πέμπτης 19 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο κ. Τσελέντης ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τα αποτελέσματα που προκύπτουν από το δίκτυο των 6 σταθμών παρακολούθησης της σεισμικής δραστηριότητας, που έχουν τοποθετηθεί σε περιοχές του Ηρακλείου. Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου προκύπτουν χρήσιμα στοιχεία για την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων εβδομάδων καθώς φαίνεται ότι οι δονήσεις που έγιναν αισθητές στο Ηράκλειο, προέρχονται από το ρήγμα του Κατσελίου , γεγονός που χαρακτηρίζεται φυσιολογικό.
Παράλληλα ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι είναι αναγκαία η επικαιροποίηση, της υφιστάμενης από 20ετίας, μικροζωνικής μελέτης η οποία δίνει την δυνατότητα δορυφορικής καταγραφής και παρατηρήσεων της σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφεται στην περιοχή του Ηρακλείου.

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ηρακλείου για τη άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα για την εγκατάσταση του δικτύου των 6 σταθμών στο Ηράκλειο πριν από ένα χρόνο, αναφέροντας μάλιστα πως το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται η δημιουργία Ινστιτούτου το οποίο υπό την επίβλεψη ερευνητικής επιτροπής θα παρακολουθεί τα σεισμικά φαινόμενα που εξελίσσονται στο ελληνικό τόξο, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται η Κρήτη.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr