Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021

Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: Τηρούμε τα μέτρα σε χώρους και κακό αερισμό

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 11:49

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου:

 

"Καθώς η πατρίδα μας, και περισσότερο η Κρήτη, βιώνει την έξαρση του επιδημικού κύματος, ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό παραμένει ο καθολικός εμβολιασμός.

Μειώνει την πιθανότητα να νοσήσουμε αν εκτεθούμε στον ιό και μειώνει, ακόμα περισσότερο, την πιθανότητα, αν νοσήσουμε να εμφανίσουμε τις τραγικές επιπλοκές της νόσου. Περιορίζονται, έτσι, στο ελάχιστο, οι πιθανότητες εισαγωγής μας, στις ήδη κορεσμένες από ασθενείς, μονάδες εντατικής θεραπείας, με τα θλιβερά, πολλές φορές, αποτελέσματα.

Είναι, όμως, προφανές, ότι με την επικράτηση νέων παραλλαγών, με πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα συγκριτικά με τα προηγούμενα στελέχη, ο εμβολιασμός δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Είναι απαραίτητο, παράλληλα, να πειθαρχούμε στα μέτρα ατομικής προστασίας, ακόμα κι αν είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι.

Δεν ξεχνάμε τα παρακάτω:

  • -Φοράμε μάσκα (υψηλής προστασίας, τύπου Ν95, αν πρόκειται να βρεθούμε σε χώρους με κακό αερισμό, ιδιαίτερα, μάλιστα, αν δεν είναι εφικτό να τηρηθούν αποστάσεις).
  • -Τηρούμε τις οδηγίες ως προς την τήρηση απόστασης προστασίας.
  • -Αποφεύγουμε κάθε είδους συνωστισμό, ιδιαίτερα σε χώρους με ανεπαρκή αερισμό.
  • -Πλένουμε συχνά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό, και χρησιμοποιούμε αντισηπτικό.
  • -Αν εμφανίσουμε οποιοδήποτε σύμπτωμα συμβατό με COVID-19, ακόμα και ήπιο, επικοινωνούμε άμεσα με τον προσωπικό γιατρό μας και προχωρούμε σε διενέργεια του κατάλληλου test ανίχνευσης, που θα μας συστήσει.
  • -Αν είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι και έρθουμε σε στενή επαφή με κρούσμα, δεν μπαίνουμε σε καραντίνα, όπως οι μη εμβολιασμένοι, αλλά κάνουμε τεστ, rapid test ή PCR, την 3η-5η ημέρα από την τελευταία επαφή μας με το κρούσμα, ακόμα και χωρίς να έχουμε συμπτώματα.

Με υπομονή, σύνεση και αίσθημα ατομικής ευθύνης, μπορούμε όλοι να δώσουμε τη λύση προασπίζοντας τη δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο."

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr