Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

Μεγάλες πυρκαγιές σε Αλγερία, Ιταλία, Μαυροβούνιο και Σιβηρία

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 12:02

Τουλάχιστον 69 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στην Αλγερία εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών. Ο πρόεδρος της χώρας κήρυξε εθνικό πένθος τριών ημερών, ενώ την ίδια ώρα πυροσβέστες και εθελοντές προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές που συνεχίζουν να καίνε στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η Αλγερία βρίσκεται αντιμέτωπη με κύμα καύσωνα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.

Στην Ιταλία τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Οι πυροσβέστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με περισσότερες από 500 πυρκαγιές. Τα δυσκολότερα μέτωπα εντοπίζονται στη Σικελία και την Καλαβρία.

Στο Μαυροβούνιο ανεξέλεγκτη συνεχίζει την καταστροφική της πορεία η μεγάλη φωτιά που πλέον έχει εισέλθει στο Εθνικό Πάρκο Ντουρμιτόρ. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν εκατοντάδες πυροσβέστες και εθελοντές, όμως οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν την αποστολή τους.

Στις φλόγες για ακόμη μια φόρα τα δάση της Σιβηρίας. Οι αρχές της Γιακουτίας κήρυξαν την Παρασκευή επίσημη αργία εξαιτίας του καπνού που έχουν προκαλέσει οι μεγάλες πυρκαγιές.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr