Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Μενέντεζ: Καμία παραχώρηση από ΗΠΑ στον Ερντογάν

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 11:57

Να μη γίνουν παραχωρήσεις στον κ. Ερντογάν εάν δεν υπάρξει προηγουμένως μια σημαντική αλλαγή της στάσης του στην περιοχή υπογραμμίζει, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, επικεφαλής της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

Σημειώνει μάλιστα ότι οι συνεχιζόμενες προκλήσεις Ερντογάν αφορούν τις αποσταθεροποιητικές κινήσεις του στην Ανατολική Μεσόγειο, το θέμα των S-400, την υποστήριξη του αυταρχικού καθεστώτος του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και την αντιδημοκρατική μεταχείριση του τουρκικού λαού.

«Η διμερής σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη και η αμυντική συνεργασία αποτελεί βασικό πυλώνα», σημειώνει ο γερουσιαστής, ο οποίος έχει επανειλημμένως εκφραστεί υπέρ των δικαιωμάτων της Ελλάδας έναντι των προκλήσεων Ερντογάν στο Αιγαίο και διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην επίσημη αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο κ. Μενέντεζ προσδοκά μάλιστα ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συνεχίσει να είναι αποφασιστικός με τον Ερντογάν, ενώ θεωρεί ότι η συνεργασία 3+1 μεταξύ Κύπρου, Ελλάδος, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να δημιουργήσει πολύ σημαντικά οφέλη για την περιοχή.

Πηγή: Καθημερινή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr