Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Κύπρος: Εκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου ο Αναστασιάδης

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 11:48

Τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έλαβε το πρωί της Δευτέρας (18/01/21) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Λατσιών στη Λευκωσία, όπου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε λάβει και την πρώτη δόση στις 28/12/2020.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι την πρώτη φορά δεν αντιλήφθηκε ότι έλαβε το εμβόλιο και ερωτηθείς πως πήγε η διαδικασία, ανέφερε: «ούτε και τώρα, γιατί χάρη στην εκπαίδευση, το χέρι ήταν πάρα πολύ ελαφρύ και ήταν εντελώς ανώδυνο. Η ουσία παραμένει μία, ότι είναι μια θωράκιση που καλώ όλους και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε: να έχουμε το συντομότερο τον μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό εμβολίων έτσι ώστε να μπορέσουμε ανοσοποιώντας τον πληθυσμό να άρουμε (τα μέτρα) - δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε την ανοσοποίηση του μεγάλου ποσοστού που απαιτείται για να αρθούν τα μέτρα, αλλά να ελέγξουμε τουλάχιστον το σύστημα υγείας της χώρας. Και είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που παρακολουθώ από τη μια μειωμένα τα κρούσματα, όμως με εξίσου ιδιαίτερη ανησυχία τον αυξανόμενο αριθμό νοσηλευομένων».

Ακολούθως, εξερχόμενος του Κέντρου Υγείας Λατσιών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε στα ΜΜΕ: «Με την ευκαιρία της δεύτερης δόσης του εμβολίου θα ήθελα πριν και πάνω από όλα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους ήρωες της πρώτης γραμμής με κάθε σημασία, λειτουργούς υγείας, και όλους όσους με τα όσα παρακολουθούμε με ένα βεβαρημένο, αν θέλετε, αρκετά επιβαρυμένο ιστορικό όσον αφορά τις νοσηλείες, παρά ταύτα στέκουν όρθιοι και έχουν κάνει κατορθωτό η χώρα μας να θεωρείται μια από τις πλέον επιτυχείς στη διαχείριση.

Ταυτόχρονα, σκέφτομαι και δεν μπορώ να ανεχτώ αυτό που συμβαίνει, όμως εξ ανάγκης δυστυχώς, και όλους όσους ταλαιπωρούνται όσους υφίστανται θυσίες, οικονομικές ή ακόμα και που αφορά την προσωπική τους ελευθερία. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα υπομονής, καρτερίας, αλλά και ελπίδας. Είμαστε στο στάδιο που άρχισαν να παραλαμβάνονται τα εμβόλια. Βεβαίως, αναμένουμε ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός θα δώσει την ευκαιρία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε το συντομότερο στην ανοσοποίηση του μεγαλύτερου δυνατού μέρους του πληθυσμού, ώστε να ξαναζήσουμε στιγμές ανθρώπινες».

Πηγή: iefimerida.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)