Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Διαρροή χημικού σκοτώνει 9 σε εργοστάσιο στην Ινδία-Πάνω από 100 οι τραυματίες

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 11:26
Twitter Twitter

Σε διαρροή στυρενίου, όπως όλα δείχνουν, οφείλεται ο θάνατος τουλάχιστον εννέα ανθρώπων σε εγκατάσταση της εταιρείας LG Polymers στην περιοχή Βισαχαπάτναμ, στο ομόσπονδο κράτος Άντρα Πραντές της Ινδίας.

Πάνω από 120 κάτοικοι χωριών στη Βισαχαπάτναμ διακομίστηκαν σε νοσοκομεία μετά τη διαρροή. Οι αρχές αποφάσισαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι κάτοικοι τουλάχιστον τριών χωριών, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο. «Αναμένουμε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ώρα για την πλήρη εκκένωση των χωριών αυτών», διευκρίνισε.

Φωτογραφίες που ανάρτησαν κάτοικοι της περιοχής στο Twitter εικονίζουν ασθενοφόρα, οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της  LG Polymers στην Ινδία η διαρροή χημικού αερίου έχει τεθεί υπό έλεγχο και τα αίτια του δυστυχήματος καθώς και η έκταση της ζημιάς ερευνώνται.

Η LG Chem ανέφερε ότι επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι θα παρασχεθούν φροντίδες στα θύματα το ταχύτερο δυνατό. Σημείωσε πως το αέριο το οποίο εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα προκαλεί ναυτία και ζαλάδα σε όποιον το εισπνέει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, ert.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ