Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Χιλή: Νέος πρόεδρος ο αριστερός Γκαμπριέλ Μπόριτς

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 22:20

Σαρωτική νίκη κατά της ακροδεξιάς πέτυχε ο αριστερός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Χιλής, ο 35χρονος Γκάμπριελ Μπόριτς.
Ο 35χρονος Γκάμπριελ Μπόριτς, ο νεότερος αρχηγός του κράτους στην ιστορία της Χιλής και ηγέτης του συνασπισμού της Αριστεράς, επικράτησε με άνεση του υποψήφιου της άκρας δεξιάς, Χοσέ Αντόνιο Καστ.

Η νίκη του ήταν θριαμβευτική, ο Μπόριτς συγκέντρωσε το 56% των ψήφων και θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 11 Μαρτίου.

Ο νέος πρόεδρος της Χιλής έχει στο πλευρό του τα τελευταία 2,5 χρόνια την Ιρίνα Καραμάνος, η οποία εμφανίστηκε σε πολιτική του ομιλία μόλις πριν από 2 εβδομάδες όταν ο αριστερός υποψήφιος πέρασε στο δεύτερο γύρο, κερδίζοντας έτσι τους πιο παραδοσιακούς ψηφοφόρους που απαιτούν ο υποψήφιος για την Προεδρία να συνοδεύεται.

Τα τοπικά μέσα την χαρακτηρίζουν συγκρατημένη και γυναίκα χαμηλού προφίλ, χωρίς ιδιαίτερη σχέση με τις κάμερες, αφού δείχνει εξαιρετικά αμήχανη όταν τη ρωτούν για τον σύντροφό της.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως θα περιέγραφε τη σχέση τους, η 32χρονη ελληνικής καταγωγής φεμινίστρια απάντησε. «Νομίζω πως είναι μία διαδικασία γοητείας με πολλά φώτα και χρώματα που νομίζω πως έχει επίσης πολλή συνεργασία σαν μία πολύ οριζόντια σχέση με αυτή την έννοια, και επίσης πιστεύω πως μαγεύτηκε ο ένας από τον άλλον με την πάροδο του χρόνου και παραμένουμε έτσι» σημείωσε η Ιρίνα Καραμάνος.

Η Ιρίνα Καραμάνος είναι 32 ετών και έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και Επιστήμες Επικοινωνίας στη Γερμανία. Έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμα της Πρώτης Κυρίας καθώς δεν μπορεί να υπάρχουν θέσεις στην Πολιτεία που να σχετίζονται με τη σχέση του Προέδρου.

Ο πατέρας της Τζορτζ Καραμάνος για χρόνια ήταν επικεφαλής της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ SPORT

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr