Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022

ΝΑΤΟ: Ανησυχία για την κατάσταση στα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 23:33

Έντονη ανησυχία ότι η Ρωσία συγκεντρώνει στρατό στα σύνορα με την Ουκρανία με στόχο να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στη γειτονική της χώρα, διατυπώθηκε στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στη Ρίγα.

Η Δύση διαμήνυσε στη Μόσχα πως σε μια τέτοια περίπτωση θα υποστεί συνέπειες.

«Θα είναι υψηλό το τίμημα για τη Ρωσία αν για άλλη μια φορά χρησιμοποιήσει βία απέναντι σε ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, την Ουκρανία. Έχουμε επιδείξει την ικανότητά μας να επιβάλουμε τιμήματα, με οικονομικές και πολιτικές ενέργειες», δήλωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι, εάν το ΝΑΤΟ προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, η Μόσχα είναι έτοιμη να απαντήσει.

«Εάν εμφανιστούν κάποιου είδους συστήματα κρούσης στο έδαφος της Ουκρανίας, ο χρόνος πτήσης προς τη Μόσχα θα είναι 7 με 10 λεπτά, και πέντε λεπτά σε περίπτωση ανάπτυξης υπερηχητικού όπλου. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι παρόμοιο σε σχέση με αυτούς που μας απειλούν με αυτόν τον τρόπο. Και μπορούμε να το κάνουμε τώρα», τόνισε.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ διευκρίνισε πάντως ότι η Ουκρανία δεν ανήκει στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, και συνεπώς δεν μπορεί να επωφεληθεί από τη συλλογική εγγύηση ασφάλειας που απολαμβάνουν τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr