Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Παγκόσμιος συναγερμός για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 21:38

Τα κράτη - μέλη της ΕΕ συμφώνησαν την απαγόρευση όλων των πτήσεων προς τη Νότια Αφρική.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θέτει «μπλόκο» στους ταξιδιώτες από τις περιοχές της νότιας Αφρικής και σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε στενό συντονισμό με τα κράτη – μέλη θα προτείνει να ενεργοποιήσει το επείγον μέτρο του τερματισμού των αεροπορικών αφίξεων από την ευρύτερη περιοχή της νότιας Αφρικής, λόγω της ανησυχίας για την παράλλαγή B.1.1.529».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη απόφαση προέβη χθες η Βρετανία και σήμερα η Ιταλία, Ολλανδία και άλλες χώρες, ενώ αναμένεται «αλυσίδα» απαγορεύσεων σε όλο τον κόσμο.

 

Αναλυτικά τα μέτρα που έλαβε η χώρα μας για τους ταξιδιώτες.

Η Ελλάδα προχωρά σε άμεση λήψη αυστηρών υγειονομικών μέτρων για να προστατευτεί η χώρα από το νέο στέλεχος του ιού. Από 9 χώρες της Νοτίου Αφρικής θα εισέρχονται μόνο Έλληνες υπήκοοοι και αφού υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο, ανεξάρτητα αν είναι εμβολιασμένοι ενώ υποχρεωτική θα είναι και η καραντίνα 10 ημερών.

 

Στο Βέλγιο το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη.

Πρόκειται για γυναίκα, νεαρής ηλικίας, η οποία εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες αφότου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο μέσω της Τουρκίας. Ήταν ανεμβολίαστη και δεν είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με κορωνοϊό.

H γυναίκα έφτασε στο Βέλγιο στις 11 Νοεμβρίου και εμφάνισε τα πρώτα της συμπτώματα στις 22 Νοεμβρίου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr