Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
Κατερίνα Σγουρού

Κατερίνα Σγουρού

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 21:00

ΕΠΣΗ: Αλλαγή ώρας στο ΠΟΗ-ΑΕΚρητών

Από την εκτελεστική επιτροπή του πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ ανακοινώθηκε η αλλαγή ώρας στον αγώνα ΠΟΗ-ΑΕΚρητών

Αναλυτικά:

«Σας Γνωρίζουμε την αλλαγή του αγώνα ΠΟΗ - ΑΕ ΚΡΗΤΩΝ και σας υπενθυμίζουμε ότι το γηπεδούχο σωματείο, υποχρεούται στη φροντίδα για την παρουσία γιατρού στο γήπεδο και την προετοιμασία του αγώνα σύμφωνα με τον Κ.Α.Π.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10/2021

ΓΗΠΕΔΟ Γ.ΣΚΟΥΡΕΛΛΟΥ ΩΡΑ 18:30 ΠΟΗ - ΑΕ ΚΡΗΤΩΝ

(Αντί ώρας 11:30)

 

Στο γήπεδο του Ποσειδώνα πραγματοποιούν την προετοιμασία τους οι Ελπίδες ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Β1 ΕΠΣΗ.

Η ομάδα του Καρτερού την πρώτη αγωνιστική θα παίξει εκτός έδρας το Σάββατο στο Ατσαλένιο κόντρα στον Ερμή (18:30).

Υπό τις οδηγίες του προπονητή, Γιώργου Χατζηδάκη οι Ελπίδες θα μπουν στη μάχη με στόχο μια καλή πορεία.

Μια ομάδα, η οποία παρά τα εμπόδια που συναντάει με το γήπεδο της κατάφερε επάξια να εγγραφεί στο Μητρώο και να συνεχίζει να δίνει το παρών στα τοπικά δρώμενα του Ηρακλείου.

 

Στο γήπεδο του Λίντο προετοιμάζεται η Θέρισσος για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β2 ΕΠΣΗ το Σάββατο με αντίπαλο τους Ν. Αλμυρού (γήπεδο Αλμυρού, 15:00).

Ο προπονητής, Δημήτρης Λουλουδάκης στις δηλώσεις του στο Prismasport.gr, εμφανίζεται ικανοποιημένος από την πορεία της προετοιμασίας, παρά το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες απουσιάζουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ο νεαρός τεχνικός μιλάει με αισιοδοξία και τονίζει ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν, ενώ ο στόχος της ομάδας του είναι μια καλή πορεία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Όλα έτοιμα για την πρεμιέρα που περίμεναν οι ομάδες πως και πως. Ίσως έχουμε κάποια προβλήματα με παίκτες που έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις αλλά θα προσπαθήσουμε να αναπληρώσουμε τα κενά τους. Μακάρι να έχουμε μια χρονιά με υγεία και να πραγματοποιηθεί ένα ωραίο πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι μια καλή πορεία».

Στον ΟΦΑΜ έχουν φτάσει στα όρια της απογοήτευσης με το γηπεδικό πρόβλημα.

Φέτος η ομάδα της Αγίας Μαρίνας δεν έχει ακόμη μόνιμη στέγη, όσον αφορά τις προπονήσεις και βέβαια την έδρα που θα αγωνίζονται, γεγονός που αναδεικνύει με καυστικό τρόπο ο Γιώργος Καμαρίτης.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΦΑΜ με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό αναφέρει ότι είναι αδύνατον να δηλώσουν στην ΕΠΟ την αθλητική εγκατάσταση που χρησιμοποιούν και κατά συνέπεια ούτε τις ώρες προπόνησης και εμφανίζεται αγανακτισμένος γράφοντας «Ντροπή και αίσχος».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Καμαρίτης

Η προγραμματισμένη πρεμιέρα της Β΄ΕΠΣΗ για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο υπάρχει η πιθανότατα να αναβληθεί και πάλι.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της επιτροπής πρωταθλήματος, Πλούταρχου Κουτεντάκη αρκετές ομάδες έχουν ακόμη εκκρεμότητες με την έκδοση των νέων δελτίων.

Βέβαια το γεγονός ότι οι ομάδες της Β΄ΕΠΣΗ θα λάβουν μέρος και στην πρώτη φάση του κυπέλλου δημιουργεί νέο ερωτηματικό αν θα είναι έτοιμες την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου που ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες.

Στη νέα κλήρωση της Β2 ΕΠΣΗ προέκυψαν τα εξής δυνατά ζευγάρια για την πρεμιέρα:

Κόρακας-Δαφνές

Ροδιά-Ν. Μοιρών

Ν, Αλμυρού-Θέρισσος

Γόρτυς-Μαραθώνας

Κανάρια-Άλογο

Ραύκος-Ζαρός

 

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 19:09

Β1 ΕΠΣΗ: Οι αγώνες της πρεμιέρας

Δυνατά ζευγάρια έβγαλε η κληρωτίδα στη δεύτερη κλήρωση της Β1 ΕΠΣΗ.

Αναλυτικά οι αγώνες της πρεμιέρας:

Ερμής-Ελπίδες

Γαρίπα: Ρεπό

Δίας-Δόξα Ηρακλείου

Τηγανίτης-Κόροιβος

Ομόνοια -Μαρτινέγκο

Ηρακλής Ν.-Ν. Μινωικής

ΠΟΗ-ΑΕΚρητών

 

Στη δεύτερη φάση μπαίνουν οι νικητές της πρώτης φάσης εφόσον γίνουν τα παιχνίδια και οι ομάδες της Α2 ΕΠΣΗ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

 Ασήμι-Παλιανή

Αγία Βρβάρα-Μοχός

Α9-Πήγασος

Α7-Λίντο

Ποσειδώνας-Α3

Α5-Α6

ΟΦΑΜ-Α4

Άγιος Δημήτριος-Ν. Ηροδότου

Ρούβας-ΑΟΚ

Ν. Εργοτέλη-Α2

Γούβες-Κουνάβοι

Α8-Α1

Τύλισος-Φαιστός

Γιούχτας 2010-Αετός Ανωγείων

Κεραυνός-Δωριέας

Τα ζευγάρια της πρώτης φάσης:

Α1) Ν. Μοιρών-Κόρακας

Α2) Ν. Αλμυρού-Ροδιά

Α3) Κόροιβος-Ηρακλής Ν.

Α4) Γαρίπα-Ομόνοια

Α5) Θέρισσος-ΠΟΗ

Α6) Γόρτυς-Ερμής

Α7) Δόξα Ηρακλείου-Ζαρός

Α8) Μαραθώνας-Δίας

Α9) ΑΕΚρητών-Κανάρια

Η φετινή διοργάνωση του κυπέλλου ΕΠΣΗ θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος με διαφορετικό τρόπο.

Στην κληρωτίδα μπήκαν οι ομάδες της Β΄ΕΠΣΗ, οι οποίες θα αγωνιστούν στην πρώτη φάση. Συγκεκριμένα συμμετέχουν 18 ομάδες.

Τα πρώτα ματς ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της πρώτης φάσης:

Ν. Μοιρών-Κόρακας

Ν. Αλμυρού-Ροδιά

Κόροιβος-Ηρακλής Ν.

Γαρίπα-Ομόνοια

Θέρισσος-ΠΟΗ

Γόρτυς-Ερμής

Δόξα Ηρακλείου-Ζαρός

Μαραθώνας-Δίας

ΑΕΚρητών-Κανάρια

 

 

Στη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναρτήθηκαν τα έκτακτα μέτρα για την προστασία κατά του COVID-19 στον αθλητισμό.

Αναλυτικά το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Αθλητισμός (αγώνες, προπονήσεις)

Οι προβλέψεις του παρόντος σημείου ισχύουν και για επιπρόσθετες αθλητικές δραστηριότητες εκτός ωρολογίου προγράμματος σχολείων, ΑΕΙ και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών. Περαιτέρω οδηγίες, υγειονομικά πρωτόκολλα για προπονήσεις και αγώνες και εξειδίκευση ατομικών αθλημάτων, όπως αναρτώνται στην
ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Λειτουργία και χρήση οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Λειτουργία ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων από αθλούμενους για προπονήσεις και αγώνες, ομαδικών και ατομικών αθλημάτων που καλλιεργούνται από αναγνωρισμένες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ομοσπονδίες με τήρηση περιορισμών χωρητικότητας, καταλόγου εισερχομένων και όλων των υγειονομικών μέτρων και οδηγιών που αναγράφονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Οι αθλούμενοι που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, βάσει των παρ. 2 και 3 του άρθρου 9 αντιστοίχως, υποχρεούνται σε διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test) τουλάχιστον μία (1) φορά την εβδομάδα, με βάση τις οδηγίες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Λειτουργία των ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες από αθλητές σωματείων, στα ατομικά και ομαδικά αθλήματα, που ανήκουν στο χαμηλό, χαμηλό-μεσαίο, μεσαίο και υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, διαγνωστικό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test) και τήρηση των προϋποθέσεων που καθορίζονται στις 64468 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος B’ 4919/24.10.2021
Α/Α ΠΕΔΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ οδηγίες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η ανωτέρω υποχρέωση υποβολής σε διαγνωστικό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 υφίσταται και για τους προπονητές σωματείων. Από τον διαγνωστικό έλεγχο, για αγώνες ή προπονήσεις, εξαιρούνται όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9, ή πιστοποιητικό νόσησης, , σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Σε κάθε περίπτωση αθλητές και προπονητές σωματείων που είναι εμβολιασμένοι και έχουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή άλλα συμπτώματα συμβατά με κορωνοϊό COVID-19 ή που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος, υποβάλλονται στον προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου για κορωνοϊό COVID-19.

Λειτουργία των αθλητικών ακαδημιών σε σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων για αθλητές και αθλούμενους με τις κάτωθι προϋποθέσεις: Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα
άτομο ανά 2 τ.μ.]. Χρήση του πενήντα τοις εκατό (50%) της δυναμικότητας των καταιονιστήρων (ντους).

Τήρηση των κανόνων δημόσιας υγείας και των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε προπονήσεις ατομικών και ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων στις εξέδρες σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο θεατές, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9. Δυνατότητα παρουσίας και ανηλίκων τεσσάρων (4) έως και έντεκα (11) ετών κατόπιν πραγματοποίησης αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 και
των Τεύχος B’ 4919/24.10.2021 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 64469 Α/Α ΠΕΔΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ανηλίκων δώδεκα (12) ετών και
άνω κατόπιν πραγματοποίησης διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test).

Ο αριθμός των παρευρισκόμενων θεατών να μην υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) της πληρότητας των εξέδρων. Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.]. Υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στις εξέδρες.

Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις.

α) Για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως ενενήντα τοις εκατό (90%) της χωρητικότητας και όχι πάνω από σαράντα χιλιάδες (40.000) θεατές.
β) Για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως εβδομήντα τοις εκατό (70%) της χωρητικότητας και όχι πάνω από δεκαπέντε
(15.000) θεατές.
γ) Για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως ενενήντα τοις εκατό (90%) της χωρητικότητας και όχι πάνω από δώδεκα χιλιάδες (12.000) θεατές.

δ)Για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως εβδομήντα τοις εκατό (70%) της χωρητικότητας και όχι πάνω από τέσσερις χιλιάδες (4.000) θεατές.

Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9 και έως πέντε τοις εκατό (5%) του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους και μη νοσήσαντες ανήλικους. Οι ανήλικοι δώδεκα (12) ετών και άνω προσκομίζουν διαγνωστικό έλεγχο (PCR ή rapid test),σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9. Οι ανήλικοι έως και έντεκα (11) ετών επιτρέπεται να
εισέρχονται και με αρνητικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test), που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα. 64470 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος B’ 4919/24.10.2021 Α/Α ΠΕΔΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Ο έλεγχος γίνεται στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και rapid
tests και, όπου υπάρχει η δυνατότητα, διενεργείται αντίστοιχος έλεγχος και κατά την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

Οι εργαζόμενοι στους αθλητικούς χώρους κατά τη διεξαγωγή των αγώνων, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, προσκομίζουν διαγνωστικό τεστ για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Επιτρέπεται η διεξαγωγή άλλων αγώνων μαζικού αθλητισμού εκτός σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων), χωρίς περιορισμό στον αριθμό των συμμετεχόντων, με ηλεκτρονικές εγγραφές αυτών και με συμμετοχή ποσοστού συμμετεχόντων έως ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο και ποσοστού έως πέντε τοις εκατό (5%) για μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες με υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο (PCR ή rapid-test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9?και με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και οδηγιών που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στο ανωτέρω ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) περιλαμβάνονται και οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και έντεκα (11) ετών, οι οποίοι, προσέρχονται με αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4?του άρθρου 9.

  1. Γυμναστήρια: Τήρηση των μέτρων στους κοινόχρηστους χώρους.

Δυνατότητα λειτουργίας είτε μόνο για πρόσωπα που έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει (αμιγείς χώροι) είτε, πλην αυτών, και για τα πρόσωπα που προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test) (μικτοί χώροι).

Οι ως άνω υποχρεώσεις καταλαμβάνουν ανηλίκους από δώδεκα (12) ετών και άνω. Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και έντεκα ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση  αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και Τεύχος B’ 4919/24.10.2021 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 64471 Α/Α ΠΕΔΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 4 του άρθρου 9. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.

Λειτουργία με υποχρεωτική τήρηση κανόνων λειτουργίας, απαιτήσεων και διαδικασιών του Παραρτήματος 11, το οποίο αποτελεί
αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

Σελίδα 1 από 13

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr