Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς του φίλους πως ο εγγονός του αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματά του και να ασχοληθεί με την υποκριτική μέσα από μια ανάρτηση που έκανε στο προφίλ του στο Facebook,

Στην ανάρτηση του αναφέρει:

«Έν τέλει ο μικρός μου ο εγγονός το αποφάσισε, θα γίνει ηθοποιός.

– Βρέ διάβολε ξέρεις τί πας να κάνεις; Ξέρεις τί φουρτούνες έχεις να παλέψεις ;

– Ξέρω παππού αλλά θέλω να γίνω ηθοποιός .

– Βρέ θα πεινάσεις . Πώς θα ζήσεις την οικογένεια σου; Είναι δύσκολα τα πράματα , ξεπερνάνε τις αντοχές του ανθρώπου .

Τίποτα αυτός από το ένα αυτί μπαίνουν αυτά που του λέω απ τ άλλο βγαίνουν .

Εγώ θα γίνω ηθοποιός…

Σύνθετη η αποστολή του ηθοποιού . Εκτός απ τη διδαχή, απ το πνευματικό μέρος , είναι και βιοποριστικό επάγγελμα , πρέπει να ζήσεις, να συντηρήσεις την οικογένειά σου. Ακόμα κι οι μαθητές του Χριστού , λέγεται ότι είχαν κι ένα επάγγελμα.

Ο Κατράκης θυμάμαι μας έλεγε πώς το θέατρο είναι δουλειά για πλούσιους ανθρώπους , να δημιουργούν απερίσπαστοι . Και ο Κούν, ότι ο ηθοποιός πρέπει νάναι ασκητής…

Δεν θα ζώ να τον δω να θαλασσοδέρνεται , αλλά από τώρα μού έβαλε μια ακόμη έγνοια .. Άντε κι ο θεός βοηθός..».

Κατηγορία MEDIANEWS
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 22:45

Ακρόαση Ηθοποιού στο Ηράκλειο

Η «Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ» και ο σκηνοθέτης θεάτρου Δημήτρης Φοινίτσης αναζητούν επαγγελματία άνδρα ηθοποιό, ερμηνευτικής ηλικίας 18-25 ετών, για τις ανάγκες της επόμενης θεατρικής παραγωγής, με τίτλο «Απογραφή». Πρόκειται για ένα άπαιχτο έργο του σκηνοθέτη (σ.σ.: κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αιγόκερως) που θα ανέβει το 2022 με αφορμή τα 100 χρόνια από την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.


Απαραίτητη προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ως τόπο διαμονής τους, την πόλη του Ηρακλείου.

Ηλεκτρονική αποστολή βιογραφικών σημειωμάτων με πρόσφατη, έγχρωμη φωτογραφία στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατηγορία PRISMAOUT

Έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός, Ζαν Πολ Μπελμοντό σε ηλικία 88 ετών, ύστερα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Η Γαλλία θα αποχαιρετήσει τον αξέχαστο ηθοποιό, Ζαν Πολ Μπελμοντό, την Πέμπτη , όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

 

Κατηγορία MEDIANEWS

Συγκινεί ο εγγονός του πιο γνωστού "κακού" του ελληνικού κινηματογράφου, Ανέστη Βλάχου, μιλώντας στο Star και την Άννα Σανοζίδου. Ο γνωστός ηθοποίος ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, δεν είχε δίπλα του, τους δικούς ανθρώπους τις τελευταίες στιγμές μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Ο εγγονός του αποκαλύπτει το λόγο.

Η κηδεία του ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγ. Θεοδώρων του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών, που ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης παραχώρησε το χώρο της ταφής, τιμής ένεκεν για την προσφορά του καθώς ο ηθοποιός ήταν και αντιδήμαρχος της πόλης για 2 τετραετίες.

Κατηγορία MEDIANEWS
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 11:26

Έφυγε από την ζωή ο Ανέστης Βλάχος

Ο Ανέστης Βλάχος, ένας από τους πιο διάσημους «κακούς» της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από την ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Ο Ανέστης Βλάχος είχε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας στις 7 Φεβρουαρίου 1934 από γονείς που ήταν γεωργοί.
Ο Ανέστης Βλάχος ήρθε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου – Θεάτρου Σταυράκου.

Παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε σε οικοδομή όπου χτύπησε σε ένα καρφί, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του. Η Έλλη Λαμπέτη με τον Δημήτρη Χορν πλήρωσαν το νοσοκομείο, που νοσηλεύτηκε, ενώ, μέχρι να αναρρώσει, τον φρόντιζαν στο σπίτι τους.

Γεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας στις 7 Φεβρουαρίου 1934 από πολύ φτωχούς γονείς, οι οποίοι ήταν γεωργοί στο επάγγελμα. Ο παππούς του, Φίλιππος, ήταν Μακεδονομάχος (σύνδεσμος του Παύλου Μελά) και ο πατέρας του, Ηρακλής, σκοτώθηκε στο Αλβανικό μέτωπο το 1940. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα (Καλλιθέα) το 1946.

Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου Σταυράκου, όπου είχε συμμαθητή τον Κώστα Καζάκο και άλλους.

Το 1956 πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Το κορίτσι με τα μαύρα», όπου ερμήνευε έναν χαρακτηριστικό ρόλο.
Καθιερώθηκε με την ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος» κι από κει και πέρα ερμήνευσε πάντα δεύτερους ρόλους ενσαρκώνντας συνήθως τον τύπο του «σκληρού» - «κακού».

Στο θέατρο, πρωτοεμφανίστηκε με το έργο «Θάψτε τους νεκρούς» (Κυκλικό θέατρο του Τριβιζά) και συνέχισε παίζοντας σε όλα τα είδη, ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση. Το 1994, μετά από απουσία πολλών χρόνων, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Αυτόπτης μάρτυρας».

Ηταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Γαρίτση. Έχουν μαζί μια κόρη, την Έλλη Βλάχου, δημοσιογράφο και φιλόλογο. Από τον πρώτο του γάμο με την τραγουδίστρια Αναστασία Παπανδρώνη, έχει ένα γιο, τον Ηρακλή Βλάχο, από τον οποίον απέκτησε έναν εγγονό, τον Ανέστη Βλάχο Junior, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του παππού του, απολαμβάνοντας καλλιτεχνικές επιτυχίες, ενώ είναι και ανερχόμενος πολιτικός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κουμπάροι με τον Νίκο Ξανθόπουλο (τον πάντρεψε ο Ξανθόπουλος και βάπτισε τον γιό του) και αχώριστος φίλος, όπως και με τον αείμνηστο Γιώργο Φούντα.

Έχει τιμηθεί με τα εξής διεθνή βραβεία:

Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Τιμητική διάκριση για την προσφορά του στον Ελληνικό Κινηματογράφο.
Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του Θέου Δήμου «Κιέριον».
Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονικής - Τιμητική Διάκριση για την ερμηνεία του στην ταινια του Πάνου Γλυκοφρύδη «Λάμψη στα μάτια».
Διεθνές Φεστιβάλ Τυνησίας - Τιμητική Διάκριση για την ερμηνεία του στην ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος».


Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου - Χρυσή Άρκτος για την ερμηνεία του στην ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος».

Φιλμογραφία

Μαγική πόλις (1955)
Το κορίτσι με τα μαύρα (1956) [Μήτσος]
Αγιούπα, Το κορίτσι του κάμπου (1957) [Τώνης]
Για το ψωμί και τον έρωτα / Συννεφιασμένη Κυριακή (1957) [Δημήτρης]
Οι Παράνομοι (1958)
Κρυστάλλω (1959) [Φωτάκης]
Μια ξένη πέρασε (1959)
Το ποτάμι (1960)
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960)
Μαλάμω (1960)
Η κατάρα της μάνας / Η υπόσχεση (1961) [Ανέστης]
Μυρτιά (1961) [Ανέστης]
Στέγνωσαν τα δάκρυά μας (1961)
Ο αλήτης του λιμανιού (1961)
Μην ερωτεύεσαι το Σάββατο (1962)
Οι επικίνδυνοι (1962)
Η Ωραία της Ρούμελης (1962) [Πάνος]
Το τεμπελόσκυλο (1963) [Ανέστης]
Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)
Φυγή (1963)
Το σημάδι της Αφροδίτης / Μικρές Αφροδίτες (1963) [Erster Hirte]
Διωγμός (1964) [Μιχάλης]
Ζητιάνος μιας αγάπης (1964)
Ορφανή στους πέντε δρόμους (1964)
Η Κύπρος στις φλόγες (1964)
Απαγωγή (1964)
Ο γυρισμός της μάνας (1964)
Δρόμος χωρίς σύνορα (1964)
Η γέφυρα της ευτυχίας (1964)
Ανεμοστρόβιλος (1964)
Λόλα (1964) [Ρέλιας]
Απόκληροι της κοινωνίας (1965) [Μένιος]
Η μοίρα του αθώου (1965)
Όχι, κύριε Τζόνσον (1965) [Αλέκος]
Φτωχός εκατομμυριούχος (1965) [κλητήρας]
Με τη λάμψη στα μάτια (1966) [Γιώργης Ντάκας]
Οι ασυνείδητοι (1966) [Ανέστης Λέπουρας]
Οι κολασμένοι Στράτος
Ο φόβος (1966) [Ανέστης Κανάλης]
Επιχείρησις Δούρειος Ίππος (1966)
Ο κατατρεγμένος (1966) [Βαγγέλης Γάτος]
Γαβριέλα, η αμαρτωλή της Αθήνας (1966) [Πολ]
Πόθοι στον καταραμένο βάλτο (1966) [Νικήτας]
Σκλάβοι της μοίρας (1966) [Παύλος]
Ματωμένη γη (1967) [Πάνος]
Η κοινωνία μας αδίκησε (1967) [Φρίξος]
Η γόησσα (1967) [Πέτρος]
Αγρια πάθη (1967) [Βλάσης]
Κατάσκοποι στο Σαρωνικό (1968)
Η καρδιά ενός αλήτη (1968) [Ανέστης]
Αργυρώ, η προδομένη τσελιγκοπούλα (1968)
Ένας κλέφτης με φιλότιμο (1968)
Κιέριον (1968) [Έμος Βαγενάς]
Ξεριζωμένη γενιά (1968) [Λουκάς]
Βαριά κατάρα ο διχασμός (1968)
Ο μεγάλος διχασμός (1968) [Ανέστης Ρούβης]
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969) [Παναγής]
Η σφραγίδα του Θεού (1969) [Παναγής]
Ληστεία στην Αθήνα (1969)
Μαριώ, η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
Αδούλωτη ράτσα (1969) [Ανέστης]
Ο Νταβέλης (1969)
Η μεγάλη Ανάσταση (1969) [Παντελής]
Αδιέξοδο (1970) [Βασίλης]
Αννιώ, η Τσελιγγοπούλα της κατάρας (1971)
Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά (1971) [Καρατζάι]
Ερωτομανείς (1971) [Βασίλης]
Η κραυγή της αλήθειας (1971)
Έξι διεστραμμένες ζητούν δολοφόνο (1976) [Γιώργος]
Στο δρόμο του Λαμόρε (1979)
Ο φαλακρός μαθητής (1979) [Καραντούφας]
Έξοδος κινδύνου (1980) [«Βλογιοκομμένος»]
Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι (1980) [Ανδρέας Κούμαρης]
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980) [Απόστολος]
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980) [εφοριακός]
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)
Έξοδος κινδύνου (1980)
Γκαρσονιέρα για δέκα (1981) [Γιάγκος]
Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια (1981)
Ο ρεπόρτερ (1982)
Πανικός στα σχολεία (1982) [Μάρκος Αυγέρης]
Αυτόπτης μάρτυς (1993)
Με τον Ορφέα τον Αύγουστο (1995) [Ηλίας]
Lilly's Story (2002)
Η σκόνη που πέφτει... (2004) [Χρηστίδης]
Μοιραία σχέση (2009) [ντετέκτιβ]
Δεμένη κόκκινη κλωστή (2011)

Σειρές που έχει παίξει

Όταν ήμουν δάσκαλος (1993) ΕΤ1
Αστυνομικές ιστορίες (1973) ΥΕΝΕΔ
Αυτόπτης μάρτυς (1996) ΕΤ1
Εν Αθήναις (1976) ΕΡΤ
Εύθυμες ιστορίες (1977) ΕΡΤ
Η Θέμις έχει κέφια (1975) ΕΙΡΤ
Η επιστροφή του σκιάχτρου (1987) ΕΡΤ
Η κραυγή των λύκων (1981) ΥΕΝΕΔ
Η λάμψη (1991) ΑΝΤ1
Η τελευταία άνοιξη (1973) ΥΕΝΕΔ
Καρυωτάκης (2009) ΕΤ1
Καταδίωξη (1977) ΥΕΝΕΔ
Κρυφά μονοπάτια (2005) ΑΝΤ1
Λέσχη μυστηρίου (1976) ΕΡΤ
Ο ζητιάνος (1982) ΥΕΝΕΔ
Ο θησαυρός της Αγγελίνας (2005) ΝΕΤ
Ο καρχαρίας και τα εννιά κύματα (1983) ΕΡΤ2
Ο μεγάλος ξεσηκωμός (1977) ΥΕΝΕΔ
Ο πρίγκιπας (1996) ΕΤ1
Στα βήματα της ελπίδας (1976) ΥΕΝΕΔ
Τα παιδιά της γειτονιάς (1999) ΕΤ1
Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα (1980) ΕΡΤ
Ταύρος με Τοξότη: Για τον Μήτσο... (1994) ΑΝΤ1
Το μυστικό του άσπρου βράχου (1982) ΥΕΝΕΔ

 

Πηγή olathessaloniki.com

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 11:12

Έφυγε από την ζωή ο Ανέστης Βλάχος

Ο Ανέστης Βλάχος, ένας από τους πιο διάσημους «κακούς» της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από την ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Ο Ανέστης Βλάχος είχε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας στις 7 Φεβρουαρίου 1934 από γονείς που ήταν γεωργοί.
Ο Ανέστης Βλάχος ήρθε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου – Θεάτρου Σταυράκου.

Παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε σε οικοδομή όπου χτύπησε σε ένα καρφί, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του. Η Έλλη Λαμπέτη με τον Δημήτρη Χορν πλήρωσαν το νοσοκομείο, που νοσηλεύτηκε, ενώ, μέχρι να αναρρώσει, τον φρόντιζαν στο σπίτι τους.

Γεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας στις 7 Φεβρουαρίου 1934 από πολύ φτωχούς γονείς, οι οποίοι ήταν γεωργοί στο επάγγελμα. Ο παππούς του, Φίλιππος, ήταν Μακεδονομάχος (σύνδεσμος του Παύλου Μελά) και ο πατέρας του, Ηρακλής, σκοτώθηκε στο Αλβανικό μέτωπο το 1940. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα (Καλλιθέα) το 1946.

Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου Σταυράκου, όπου είχε συμμαθητή τον Κώστα Καζάκο και άλλους.

Το 1956 πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Το κορίτσι με τα μαύρα», όπου ερμήνευε έναν χαρακτηριστικό ρόλο.
Καθιερώθηκε με την ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος» κι από κει και πέρα ερμήνευσε πάντα δεύτερους ρόλους ενσαρκώνντας συνήθως τον τύπο του «σκληρού» - «κακού».

Στο θέατρο, πρωτοεμφανίστηκε με το έργο «Θάψτε τους νεκρούς» (Κυκλικό θέατρο του Τριβιζά) και συνέχισε παίζοντας σε όλα τα είδη, ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση. Το 1994, μετά από απουσία πολλών χρόνων, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Αυτόπτης μάρτυρας».

Ηταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Γαρίτση. Έχουν μαζί μια κόρη, την Έλλη Βλάχου, δημοσιογράφο και φιλόλογο. Από τον πρώτο του γάμο με την τραγουδίστρια Αναστασία Παπανδρώνη, έχει ένα γιο, τον Ηρακλή Βλάχο, από τον οποίον απέκτησε έναν εγγονό, τον Ανέστη Βλάχο Junior, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του παππού του, απολαμβάνοντας καλλιτεχνικές επιτυχίες, ενώ είναι και ανερχόμενος πολιτικός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κουμπάροι με τον Νίκο Ξανθόπουλο (τον πάντρεψε ο Ξανθόπουλος και βάπτισε τον γιό του) και αχώριστος φίλος, όπως και με τον αείμνηστο Γιώργο Φούντα.

Έχει τιμηθεί με τα εξής διεθνή βραβεία:

Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Τιμητική διάκριση για την προσφορά του στον Ελληνικό Κινηματογράφο.
Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του Θέου Δήμου «Κιέριον».
Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονικής - Τιμητική Διάκριση για την ερμηνεία του στην ταινια του Πάνου Γλυκοφρύδη «Λάμψη στα μάτια».
Διεθνές Φεστιβάλ Τυνησίας - Τιμητική Διάκριση για την ερμηνεία του στην ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος».


Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου - Χρυσή Άρκτος για την ερμηνεία του στην ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος».

Φιλμογραφία

Μαγική πόλις (1955)
Το κορίτσι με τα μαύρα (1956) [Μήτσος]
Αγιούπα, Το κορίτσι του κάμπου (1957) [Τώνης]
Για το ψωμί και τον έρωτα / Συννεφιασμένη Κυριακή (1957) [Δημήτρης]
Οι Παράνομοι (1958)
Κρυστάλλω (1959) [Φωτάκης]
Μια ξένη πέρασε (1959)
Το ποτάμι (1960)
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960)
Μαλάμω (1960)
Η κατάρα της μάνας / Η υπόσχεση (1961) [Ανέστης]
Μυρτιά (1961) [Ανέστης]
Στέγνωσαν τα δάκρυά μας (1961)
Ο αλήτης του λιμανιού (1961)
Μην ερωτεύεσαι το Σάββατο (1962)
Οι επικίνδυνοι (1962)
Η Ωραία της Ρούμελης (1962) [Πάνος]
Το τεμπελόσκυλο (1963) [Ανέστης]
Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)
Φυγή (1963)
Το σημάδι της Αφροδίτης / Μικρές Αφροδίτες (1963) [Erster Hirte]
Διωγμός (1964) [Μιχάλης]
Ζητιάνος μιας αγάπης (1964)
Ορφανή στους πέντε δρόμους (1964)
Η Κύπρος στις φλόγες (1964)
Απαγωγή (1964)
Ο γυρισμός της μάνας (1964)
Δρόμος χωρίς σύνορα (1964)
Η γέφυρα της ευτυχίας (1964)
Ανεμοστρόβιλος (1964)
Λόλα (1964) [Ρέλιας]
Απόκληροι της κοινωνίας (1965) [Μένιος]
Η μοίρα του αθώου (1965)
Όχι, κύριε Τζόνσον (1965) [Αλέκος]
Φτωχός εκατομμυριούχος (1965) [κλητήρας]
Με τη λάμψη στα μάτια (1966) [Γιώργης Ντάκας]
Οι ασυνείδητοι (1966) [Ανέστης Λέπουρας]
Οι κολασμένοι Στράτος
Ο φόβος (1966) [Ανέστης Κανάλης]
Επιχείρησις Δούρειος Ίππος (1966)
Ο κατατρεγμένος (1966) [Βαγγέλης Γάτος]
Γαβριέλα, η αμαρτωλή της Αθήνας (1966) [Πολ]
Πόθοι στον καταραμένο βάλτο (1966) [Νικήτας]
Σκλάβοι της μοίρας (1966) [Παύλος]
Ματωμένη γη (1967) [Πάνος]
Η κοινωνία μας αδίκησε (1967) [Φρίξος]
Η γόησσα (1967) [Πέτρος]
Αγρια πάθη (1967) [Βλάσης]
Κατάσκοποι στο Σαρωνικό (1968)
Η καρδιά ενός αλήτη (1968) [Ανέστης]
Αργυρώ, η προδομένη τσελιγκοπούλα (1968)
Ένας κλέφτης με φιλότιμο (1968)
Κιέριον (1968) [Έμος Βαγενάς]
Ξεριζωμένη γενιά (1968) [Λουκάς]
Βαριά κατάρα ο διχασμός (1968)
Ο μεγάλος διχασμός (1968) [Ανέστης Ρούβης]
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969) [Παναγής]
Η σφραγίδα του Θεού (1969) [Παναγής]
Ληστεία στην Αθήνα (1969)
Μαριώ, η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
Αδούλωτη ράτσα (1969) [Ανέστης]
Ο Νταβέλης (1969)
Η μεγάλη Ανάσταση (1969) [Παντελής]
Αδιέξοδο (1970) [Βασίλης]
Αννιώ, η Τσελιγγοπούλα της κατάρας (1971)
Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά (1971) [Καρατζάι]
Ερωτομανείς (1971) [Βασίλης]
Η κραυγή της αλήθειας (1971)
Έξι διεστραμμένες ζητούν δολοφόνο (1976) [Γιώργος]
Στο δρόμο του Λαμόρε (1979)
Ο φαλακρός μαθητής (1979) [Καραντούφας]
Έξοδος κινδύνου (1980) [«Βλογιοκομμένος»]
Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι (1980) [Ανδρέας Κούμαρης]
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980) [Απόστολος]
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980) [εφοριακός]
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)
Έξοδος κινδύνου (1980)
Γκαρσονιέρα για δέκα (1981) [Γιάγκος]
Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια (1981)
Ο ρεπόρτερ (1982)
Πανικός στα σχολεία (1982) [Μάρκος Αυγέρης]
Αυτόπτης μάρτυς (1993)
Με τον Ορφέα τον Αύγουστο (1995) [Ηλίας]
Lilly's Story (2002)
Η σκόνη που πέφτει... (2004) [Χρηστίδης]
Μοιραία σχέση (2009) [ντετέκτιβ]
Δεμένη κόκκινη κλωστή (2011)

Σειρές που έχει παίξει

Όταν ήμουν δάσκαλος (1993) ΕΤ1
Αστυνομικές ιστορίες (1973) ΥΕΝΕΔ
Αυτόπτης μάρτυς (1996) ΕΤ1
Εν Αθήναις (1976) ΕΡΤ
Εύθυμες ιστορίες (1977) ΕΡΤ
Η Θέμις έχει κέφια (1975) ΕΙΡΤ
Η επιστροφή του σκιάχτρου (1987) ΕΡΤ
Η κραυγή των λύκων (1981) ΥΕΝΕΔ
Η λάμψη (1991) ΑΝΤ1
Η τελευταία άνοιξη (1973) ΥΕΝΕΔ
Καρυωτάκης (2009) ΕΤ1
Καταδίωξη (1977) ΥΕΝΕΔ
Κρυφά μονοπάτια (2005) ΑΝΤ1
Λέσχη μυστηρίου (1976) ΕΡΤ
Ο ζητιάνος (1982) ΥΕΝΕΔ
Ο θησαυρός της Αγγελίνας (2005) ΝΕΤ
Ο καρχαρίας και τα εννιά κύματα (1983) ΕΡΤ2
Ο μεγάλος ξεσηκωμός (1977) ΥΕΝΕΔ
Ο πρίγκιπας (1996) ΕΤ1
Στα βήματα της ελπίδας (1976) ΥΕΝΕΔ
Τα παιδιά της γειτονιάς (1999) ΕΤ1
Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα (1980) ΕΡΤ
Ταύρος με Τοξότη: Για τον Μήτσο... (1994) ΑΝΤ1
Το μυστικό του άσπρου βράχου (1982) ΥΕΝΕΔ

 

Πηγή olathessaloniki.com

Κατηγορία MEDIANEWS

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr