Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

«Μπορούμε άνετα πεντάδα με το υλικό που έχουμε» (vid)

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 16:01 Γράφτηκε από τον

Οι δηλώσεις των Τσουκαλά, Τριανταφυλλίδη και Πατσαρούχα στην "Αθλητική Δευτέρα" του POROSFCTV

Το οικογενειακό κλίμα στ' αποδυτήρια και η καθημερινότητα των προπονήσεων και των αγώνων είναι εκείνα που στερούνται περισσότερο αυτή την περίοδο μετά τη διακοπή οι ποδοσφαιριστές του Πόρου, όπως ανέφεραν οι ίδιοι.

"Μας λείπουν πάρα πολύ οι φάτσες των συμπαικτών μας", επισήμαναν μεταξύ άλλων στη ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή "Αθλητική Δευτέρα" του "POROSFC TV" οι Θανάσης Τσουκαλάς, Λάζαρος Τριανταφυλλίδης και Βαγγέλης Πατσαρούχας.

Τρία από τα πέντε συνολικά παιδιά που διαθέτουν οι "μπλε" με καταγωγή από την υπόλοιπη Ελλάδα. Μαζί τους συζητήσαμε για πάρα πολλά πράγματα.

"Δεν γίνεται να μην σου λείπει το ποδόσφαιρο. Αν και πιο πολύ να πω την αλήθεια αυτό που λείπει είναι το κλίμα που είχαμε στ' αποδυτήρια. Εντάξει το έχουμε πει χίλιες φορές αυτό το πράγμα. Μου λείπουν πάρα πολύ τα παιδιά από την ομάδα, οι φάτσες εκεί που βλέπω, η καθημερινότητα ήταν πολύ ωραία. Δηλαδή αυτό πονάει ίσως και ακόμα περισσότερο από το ποδόσφαιρο", είπε αρχικά ο Θανάσης Τσουκαλάς με τον Βαγγέλη

Πατσαρούχα να παρεμβαίνει: "Εδώ που τα λέμε κιόλας αυτό που μας λείπει περισσότερο είναι η... γκρίνια του Φραγκουλάκη. Αλλά εντάξει. Ας τ' ακούει τώρα λίγο". "Βγάλε τον να... γκρινιάξει λίγο, να πάρουμε... δόση", συμπλήρωσε χαριτολογώντας ο Λάζαρος Τριανταφυλλίδης και συνέχισε:

"Μου λείπει η καθημερινότητα, αυτό που είπε και ο Θανάσης. Είναι πολύ βαρετό να πηγαίνεις όλη την ώρα μόνος σου να τρέχεις γύρω-γύρω στο γήπεδο, να κάνεις λίγο με τη μπάλα. Ενώ στην καθημερινότητα με την υπόλοιπη ομάδα, είσαι με τους συμπαίκτες σου, προπονείσαι με την υπόλοιπη ομάδα, μαθαίνεις καινούργια πράγματα από τον προπονητή".

Ο πήχης ανέβηκε φέτος και όχι άδικα βάσει και του υλικού που υπάρχει. "Ο αρχικός στόχος επειδή είμαι από την αρχή της προετοιμασίας στην ομάδα ήταν να έχουμε μία εύκολη παραμονή στην κατηγορία. Εγώ βλέπω όμως ότι η ομάδα είναι πολύ καλή, δηλαδή έχουμε πολύ καλό υλικό. Νομίζω ότι η ομάδα μας είναι, εντάξει να μην πω μεγάλα λόγια, για την πρώτη πεντάδα", δήλωσε ο Θανάσης Τσουκαλάς. Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Λαζάρου Τριανταφυλλίδη: "Η ομάδα δεν νομίζω να σκεφτόταν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να πέσει. Η ομάδα θα πήγαινε να πρωταγωνιστήσει από την αρχή, να κάνει μια καλή πορεία, ναι το λέμε. Απλά αν δεν πρωταγωνιστήσεις σ' αυτό το πρωτάθλημα όταν πέφτουν έξι και επτά ομάδες τότε δεν θα σωθείς. Όποτε βάζεις ένα στόχο να τερματίσεις μέσα στην πρώτη πεντάδα που είναι ένας καλός στόχος και πας να τον χτυπήσεις.

Και πιστεύω ότι μπορούμε άνετα με το υλικό που έχουμε. Εμείς με τα παιδιά βάλαμε ένα στόχο φέτος να ξεκινήσουμε καλά το πρωτάθλημα γιατί όταν ξεκινάς καλά το πρωτάθλημα σε σέβονται οι αντίπαλοι. Γιατί πέρυσι χάναμε τα παιχνίδια και δεν μας σέβονταν κανένας. Έλεγαν ποιον να χτυπήσουμε-ποιον να χτυπήσουμε, μέσα στον Πόρο να χτυπήσουμε η μόλις έρθει ο Πόρος να χτυπήσουμε τον Πόρο. Ενώ τώρα μας σέβονται, είναι διαφορετικό. Και έχουμε ξεκινήσει και καλά οπότε...".

"Σαν ομάδα είμαστε αρκετά πειθαρχημένη, διαθέτουμε έμπειρα παιδιά που έχουν παραστάσεις, εμπνέουν σεβασμό και μας συμβουλεύουν, έχουμε περισσότερο πάθος, θέληση και φάνηκε και στο τελευταίο παιχνίδι που δώσαμε πριν τη διακοπή", τόνισε ο Βαγγέλης Πατσαρούχας. "Είμαστε και παίζουμε ο ένας για τον άλλο, δεν έχει κακίες, δεν υπάρχουν έχθρες μεταξύ μας και αυτό φαίνεται και στους πανηγυρισμούς. Με τον Αστέρα Ρεθύμνου μέχρι και ο τελευταίος από τον πάγκο πήγε και πανηγύρισε, φύγαμε με... διακόσια όλοι. Και με τον Άρη Σούδας σηκωθήκαμε όλοι από τον πάγκο και τρέξαμε μέχρι το κόρνερ που έβαλε γκολ ο Καστελλιανάκης", εκμηστηρεύτηκε χαρακτηριστικά ο Λάζαρος Τριανταφυλλίδης.

Σχετικά με τη μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή των "μπλε", ο Θανάσης Τσουκαλάς σχολίασε: "Οι επτά βαθμοί είναι καλοί, σίγουρα όμως με την εικόνα μας αξίζαμε παραπάνω. Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα με τον Ηρόδοτο, αλλά και να χάσουμε από τον Άρη Σούδας".

Ο Λάζαρος Τριανταφυλλίδης ρωτήθηκε και για τις διαφορές που έχει εντοπίσει φέτος σε σχέση με πέρυσι ως μέλος των "μπλε" και την περσινή σεζόν, παραθέτοντας τις κυριότερες εξ' αυτών: "Είναι το κλίμα φέτος πολύ καλύτερο στ' αποδυτήρια, εννοείται. Εντάξει μας έχουν βοηθήσει και τ' αποτελέσματα γιατί πέρυσι πήραμε δύο ισοπαλίες στο ξεκίνημα αλλά μετά έρχονταν όλο οι ήττες. Η ήττα έφερνε ξανά ήττα και ήμασταν χαλιά ψυχολογικά.

Πιστεύω αυτό έφταιξε και δεν ήμασταν καλά. Είχαμε καλά αποδυτήρια αλλά θα μπορούσε να ήμασταν πολύ καλύτερα. Αυτό που έχουμε φέτος αν το είχαμε πέρυσι πιστεύω θα ήμασταν πολύ καλύτερα σε βαθμολογική συγκομιδή.

Φέτος πιστεύω έχουμε καλά παιδιά, έχουμε καλούς χαρακτήρες, μας βοηθάνε τ' αποτελέσματα. Έχουμε κάποιους μεγάλους παίκτες έμπειρους που μας μιλάνε, μας βάζουν στο σωστό δρόμο, δεν είναι μόνο έμπειροι στο να μας μεταφέρουν μόνο τις πληροφορίες που έχουν ζησει και τις παραστάσεις τους, είναι και καλοί παίκτες, βοηθάνε στο μέγιστο. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε βάλει τέσσερα γκολ και τα έχουν πετύχει ο Φραγκουλάκης με τον Καστελλιανάκη, από δύο ο καθένας τους.

Παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρια. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, έναν προπονητή που μας περνάει αυτά που θέλει. Και το ένα φέρνει το άλλο. Φαίνεται και στο ξεκίνημα. Πέρυσι αν θυμούνται οι περισσότεροι χάναμε τα παιχνίδια μετά το 85'-87'.

Εκεί πέρα αν είχαμε τους έμπειρους παίκτες ναι μεν θα μπορούσαμε να το είχαμε διαχειριστεί από την αρχή αλλιώς αλλά πιστεύω ενώ πήγαινε το ματς 0-0 αν είχαμε τους ποδοσφαιριστές με την πείρα στην ομάδα μας με επτά ισοπαλίες παραπάνω, επτά βαθμοί στο περσινό πρωτάθλημα θα ήμασταν στο φάιναλ-φορ. Και πέρυσι είχαμε καλούς παίκτες, αυτό που μας έλειπε πέρυσι ήταν η εμπειρία και τ' αποτελέσματα. Αν το διαχειριζόμασταν κάπως διαφορετικά γιατί χάσαμε πολλά ματς μετά το 80' δεν ξέρω πως θα πηγαθνε. Μπορεί να έφταιγε η φυσική κατάσταση, δεν ξέρω δεν μπορω να κρίνω κατι. Απλά εγώ νομίζω ότι ήταν η έλλειψη εμπειρίας.

Είχα ακούσει αρκετές φορές ότι θα ήμασταν η ομάδα που θα πέφταμε πέρυσι αλλά με τον ερχομό των παιδιών τον Ιανουάριο και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία από εκεί που είχαμε δύο βαθμούς καταφέραμε και κάναμε πέντε νίκες, δύο διπλά εξαιρετικά μέσα στον ΠΟΑ και μέσα στο ΣΥΝΚΑ σε έδρες που δεν... έσπαγαν με τίποτα. Με τον ερχομό των καινούργιων παιδιών, ναι μας έφεραν λίγο ποιότητα παραπάνω αλλά έπαιξε και ρόλο η τεχνική ηγεσία που άλλαξε".

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπαν οι τρεις ποδοσφαιριστές του Πόρου στην εβδομαδιαία ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή του "POROSFC TV" "Αθλητική Δευτέρα" και στον Τάσο Βαρδάκη στο παρακάτω video:

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

Search

Prisma Sport