Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Μ.Ρωμανάκης στο Prismasport.gr : «O ΠΟΑ είναι η δεύτερη οικογένεια μου...» (PHOTOS)

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 22:30 Γράφτηκε από τον

Ο Μανώλης Ρωμανάκης αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή  για πολλούς και ιδιαίτερους λόγους.

 

Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι ότι ανδρώθηκε και αγωνίστηκε  μόνο στην ομάδα του Ατσαλένιου για δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα από το 1987 έως το 2004.

‘Ένας ακόμα αλλά ο σκληροτράχηλος κεντρικός αμυντικός αποτελούσε το συμπαίκτη που θα ήθελε ο κάθε ποδοσφαιριστής αλλά και τον αντίπαλο που σίγουρα θα ήθελες να αποφύγεις.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και ο ΠΟΑ είναι δυο πράγματα άρρηκτα συνδεδεμένα καθώς ακόμα και σήμερα βρίσκεται κοντά στην αγαπημένη του ομάδα, αυτή την φορά σαν μέλος της διοίκησης αλλά επιπλέον ο γιος του Δημήτρης συνεχίζει την αγωνιστική παράδοση  αγωνιζόμενος  και αυτός με την πράσινη φανέλα.

Ο Μανώλης Ρωμανάκης άνοιξε την καρδιά του στο prismasport.gr και μίλησε για το τι σημαίνει ΠΟΑ για εκείνον, την σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του, τον γιο του αλλά και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα.

Για την αγάπη του για τον ΠΟΑ τόνισε

«ΠΟΑ σημαίνει τα πάντα που αφορούν την αθλητική μου διαδρομή μιας και ξεκίνησα από τις ακαδημίες ( Δεύτερα λέγονταν τότε) και τελειώνει το 2004 την χρόνια που η ομάδα ανέβηκε Γ’ Εθνική.

Μέσα από την αυτή την μακροχρόνια διαδρομή γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους , φίλους, συμπαίκτες και αντιπάλους που ακόμη και σήμερα μετά από τόσα χρόνια έχουμε επαφή και μοιραζόμαστε τις ποδοσφαιρικές μας αναμνήσεις.

Η ομάδα αυτή ήταν και είναι η δεύτερη οικογένεια μου, με βοήθησε να διαμορφώσω χαρακτήρα, μου χάρισε αμέτρητα συναισθήματα όχι πάντα χαρούμενα και γενικότερα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία της ζωής μου.»

Για την πιο σημαντική στιγμή στην πολύχρονη καριέρα του τόνισε

Μέσα από την μακρόχρονη παραμονή μου στην ομάδα ήταν φυσικό να υπάρχουν καλές και κακές στιγμές, χαρές και λύπες και πολλά έντονα συναισθήματα.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλές ποδοσφαιρικές εικόνες-στιγμές που έχουν μείνει στην μνήμη μου, με αποκορύφωμα όλων αυτών όμως την χρόνια εκείνη που η ομάδα ανέβηκε στην Γ’ εθνική μέσα από την διαδικασία των μπαράζ.

Μια διαδικασία η οποία ήταν πολύ δύσκολη μιας και συμμετείχαν αξιόλογες ομάδες.

 Τα συναισθήματα εκείνη την χρόνια ήταν παρά πολύ έντονα και η χαρά ήταν πολύ μεγάλη διότι ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα συμμετείχε σε επαγγελματική κατηγορία.

 Θα έπρεπε να θυμηθούμε ότι η Γ’ εθνική εκείνη την χρόνια αποτελείτο από μόνο έναν όμιλο σ΄  ολόκληρη την Ελλάδα με συνέπεια να είναι πολύ ανταγωνιστική, ποιοτική και με ιστορικές ομάδες (Λάρισα , Δόξα Δράμας, Καβάλα ,Καστοριά. Βέροια κ.α).

Παρόλο λοιπόν που είχαμε ίσως το χαμηλότερο budget τερματίσαμε στην ένατη θέση πραγματοποιώντας μια εξαιρετική χρόνια.»

 

Για το πόσο διαφορετικό ήταν το ποδόσφαιρο τότε με τώρα ανέφερε χαρακτηριστικά

«Όσο περνάνε τα χρόνια όπως συμβαίνει σ όλα τα αθλήματα έτσι και στο ποδόσφαιρο υπάρχει εξέλιξη σ όλους τους τομείς.

Αυτό που χαρακτηρίζει κυρίως όμως την τομή του ποδοσφαίρου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι η ταχύτητα.

Το ποδόσφαιρο έχει γίνει σαφώς πιο γρήγορο, με την ταχύτητα σκέψης, επιλογής και αντίδρασης να παίζει το σημαντικότερο ρόλο.

Οι ποδοσφαιριστής έχουν γίνει περισσότερο αθλητικοί μιας και δουλεύουν σε επαγγελματικά πλαίσια από τις μικρότερες κατηγορίες ακόμα με συνέπεια να μην αρκεί μόνο το ταλέντο για να κάνει κάποιος καριέρα όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης στο σύγχρονο ποδόσφαιρο παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο η τακτική, η οποία σε υψηλό επίπεδο και  είναι το σπουδαιότερο κομμάτι του παιχνιδιού.

Οι παίκτες έχουν συγκεκριμένους ρόλος μέσα στο γήπεδο με συγκεκριμένες κινήσεις, συγκεκριμένους στόχους κάτι το οποίο δεν συγκρίνεται με τον τρόπο που έπαιζαν ποδόσφαιρο τα παλαιότερα χρόνια.»

Για μια αστεία περιπέτεια που έζησε στον ΠΟΑ τόνισε

«Μια από τις πολλές ιστορίες που μου έχουν μείνει κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής μου διαδρομής είναι ένα ταξίδι με την ομάδα με προορισμό την Αθήνα στο οποίο συμμετείχαν κάποια παιδιά τα οποία ήταν για πρώτη φορά αποστολή, ζήτησα από την αεροσυνοδό να πλησιάσει κάποια από αυτά( δεν θα πούμε όνομα) και να τους ζητήσει να πληρώσει τον λογαριασμό για τους χυμούς και του καφέδες που είχαμε πάρει.

Η αεροσυνοδός ευγενικά δέχτηκε να το κάνει όποτε καταλαβαίνετε ποσό γέλιο έπεσε από την αμηχανία του πιτσιρικά»

 

Για το ποιο θεωρούσε τον πιο δύσκολο αντίπαλο και πιο τον καλύτερα ποιοτικά συμπαίκτη  σχολίασε

«Θα μπορούσα να αναφέρω πολλούς συμπαίκτες και αντιπάλους με μεγάλη ποιότητα.

Την πρώτη χρόνια δημιουργίας του Περιφερειακού θυμόμαστε οι παλαιότεροι ότι είχαν επενδυθεί πολλά λεφτά σε μετάγραφες από κάποιες ομάδες με συνέπεια η ποιότητα του τότε περιφερειακού πρωταθλήματος να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

 Ομάδες τότε όπως ο Ποσειδώνας, τα Χανιά, Εργοτελης, ο Ηρόδοτος αλλά ακόμη κι εμείς είχαν συμβόλαια τα οποία ακόμη και σήμερα δεν τα βρίσκεις εύκολα σε ομάδες της Super League.

Η προβολή ήταν τεράστια όπως και η δίψα για άνοδο μιας και ήταν η πρώτη φορά μετά από παρά πολλά χρόνια που δεν υπήρχαν στον όμιλο ομάδες των Αθηνών, που κατά τεκμήριο ήταν διαχρονικά ήταν πολύ δυνατές.

Έτσι υπήρχε το κίνητρο για τις μεγαλύτερες επαγγελματικές κατηγορίες, ακόμα και η προβολή από τα τοπικά ΜΜΕ ήταν τεράστια για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Θα μπορούσα λοιπόν από εκείνη την χρόνια να ανέφερε αρκετούς ποιοτικούς αντιπάλους αλλά και επίσης από την χρόνια που η ομάδα ανέβηκε στην Γ’ Εθνική που όπως προείπα η Γ’ Εθνική ήταν τότε ένας όμιλος σ όλη την Ελλάδα.

Πραγματικά καλές ομάδες και παρά πολλοί παίκτες με εμπειρία σε Α’ Εθνική.

 Αυτό όμως που μου έχει μείνει στο μυαλό και δεν θα το ξεχάσω ποτέ ήταν η εμπειρία μου σ ένα ματς παλαίμαχων περίπου 10 χρόνια πριν, με τον Παναθηναϊκό και με αντίπαλο τον Χριστοφ Βαζέχα.

Ήταν η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική μου εμπειρία με αντίπαλο έναν επιθετικό   αυτού του μεγέθους.

Οι κινήσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τα τελειώματα του ήταν πραγματικά μεγάλο σχολείο για κάθε νεότερο που αν και φίλαθλος του Παναθηναϊκού τον είχα παρακολουθήσει αμέτρητες φορές, τότε κατάλαβα το ποσό δύσκολο να τον έχεις αντίπαλο.

Επίσης είχε παρά πολλούς ποιοτικούς συμπαίκτες και δεν θεωρώ πως πρέπει να αναφέρω ονόματα γιατί σίγουρα θα αδικήσω αρκετά από τα παιδιά που παίξαμε μαζί.»

Για την σχέση με τον γιο του Δημήτρη και τα συναισθήματα του όταν τον βλέπει αγωνιζόμενο τόνισε

 

«Όσο αναφορά την πορεία και εξέλιξη του γιου μου, είναι ένα παιδί που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ομάδας όπως κι εγώ, αγαπά την ομάδα, πρώτα απ όλα είναι οπαδός της και μετά παίκτης και με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο που αγωνίζεται στην ομάδα της καρδιάς του αλλά και της δίκης μου.

 Οι συζητήσεις μας έχουν κύριο άξονα το ποδόσφαιρο, την εξέλιξη του από κάθε πλευρά, διότι υπάρχει τεράστια αλλαγή τα τελευταία χρόνια σ όλους τους τομείς όπως και σε κάθε άλλο άθλημα.

Ο Δημήτρης είναι ένα παιδί με πολύ ξεκάθαρη άποψη για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο μιας και από πολύ μικρός είναι μέσα στα γήπεδα και παρακολουθεί τα πράγματα από πολύ κοντά και δεν είναι λίγες οι φορές που οι απόψεις του έχουν βοηθήσει κι μένα όσο αναφορά την γενική μου φιλοσοφία για κάποια πράγματα.

Επίσης είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα το ποδόσφαιρο γεγονός που τον κάνει να είναι ακόμη πιο καταρτισμένος για όλα αυτά που συμβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου.»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport