Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

Γ' Εθνική: Ανάκληση επικύρωσης βαθμολογίας στον 1ο όμιλο - Δεκτή η έφεση Πανδραμαϊκού κι Ορφέα Ξάνθης!

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 17:34 Γράφτηκε από

Στον... αέρα η βαθμολογία του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής! Ο Παναδραμαϊκός και ο Ορφέας Ξάνθης είχαν προσφύγει κατά της απόφασης να επικυρωθεί η βαθμολογία στον πρώτο όμιλο της Γ' Εθνικής και το Διαιτητικό Δικαστήριο τούς δικαίωσε.

Με αυτή την απόφαση θεωρείται άκυρη η συμμετοχή του Αγροτικού Αστέρα στο ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στη Super League 2, την οποία και κέρδισε τελικά η ομάδα του Ευόσμου.

Η καταγγελία έγινε γιατί ο Αγροτικός Αστέρας δεν είχε εγγραφεί έγκαιρα στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ. Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί δεδικασμένο και ενδεχομένως να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και για άλλες πανομοιότυπες καταγγελίες.

Η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να ανατροπεί μόνο στο CAS. Το ζήτημα αυτό απασχολεί την ΕΠΟ, η οποία θα πρέπει να λάβει αποφάσεις για το τι θα κάνει για την επικύρωση της βαθμολογίας, όχι μόνο του πρώτου αλλά και του δεύτερου ομίλου.

Υπάρχει και η υπόθεση του δεύτερου ομίλου, ανάμεσα σε Μακεδονικό και Κοζάνη, η οποία έφτασε μέχρι το CAS. Το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο δικαίωσε ηθικά την ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά η τελική απόφαση παραμένει στην ΕΠΟ, αφού δεν τής επέστρεψε τους βαθμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου έλαβε τις εξής αποφάσεις. Δέχτηκε κατά πλειοψηφία την υπ’ αριθμ. πρωτ. 13287/17-05-2022 αίτηση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία “ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΡΑΜΑΣ”.

Ακύρωσε την από 12-05-2022 απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων Ποδοσφαιρικών Αγώνων της Ε.Π.Ο., που επικυρώθηκε με την από 12-05-2022 Απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, που αφορούν την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα του Πρώτου Ομίλου (1ου Ομίλου) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας ποδοσφαιρικής περιόδου 2021-2022.

Δέχτηκε κατά πλειοψηφία την υπ’ αριθμ. πρωτ. 13310/17-05-2022 αίτηση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία “ΟΡΦΕΑΣ PUMA ΞΑΝΘΗΣ”.

Ακύρωσε την υπ’ αριθμό πρωτ. 35/12-05-2022 απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων Ποδοσφαιρικών Αγώνων της Ε.Π.Ο., που επικυρώθηκε με την από 12-05-2022 Απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο., που αφορούν την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα του Πρώτου Ομίλου (1ου Ομίλου) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας ποδοσφαιρικής περιόδου 2021-2022.»

 

fosonline.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search