Αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα
Σήμερα, Πέμπτη (19/11), είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της Κακοποίησης παιδιών και ο Ηρόδοτος με ανάρτηση του θέλησε να στείλει και εκείνος το μήνυμα για να σταματήσει η παιδική κακοποίηση.
Αναλυτικά η ανάρτηση:
- 19 Νοεμβρίου - Παγκόσμια ημέρα κατά της Κακοποίησης Παιδιών: «Αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»
Στην περίοδο της πανδημίας, οι αριθμοί της παιδικής κακοποίησης αυξάνονται περισσότερο.
-Η παιδική κακοποίηση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που πρέπει να μας πονέσει για να λυθεί. Στην περίοδο της κρίσης, οι αριθμοί της βίας και της παιδικής κακοποίησης αυξήθηκαν δραματικά.
-Στην περίοδο της πανδημίας και της καραντίνας οι ίδιοι αριθμοί, μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο. Όμως όλα αυτά τα παιδιά δεν είναι απλώς αριθμοί , είναι η ψυχή του κόσμου, η ζεστασιά της γης και το φως της οικουμένης.
Και πρέπει να μεγαλώσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον.
-Ένα παιδί, δίπλα σου μπορεί να χρειάζεται τη βοήθειά σου χωρίς να μιλά.
Ένα παιδί δίπλα σου, μπορεί να κακοποιείται και να υποφέρει. Κάνε κάτι να το βοηθήσεις . Ένα παιδί έχει δικαίωμα να ζήσει όμορφα παιδικά χρόνια. Nα κληρονομήσει ένα καλύτερο κόσμο. Κι αυτό του το χρωστάμε .
-Σταματήστε την παιδική κακοποίηση.
-Γιατί..."αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα."