Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Γιάκος: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 15:30 Γράφτηκε από τον

Οι δηλώσεις του Ευριπίδη Γιάκου για την κατάσταση αναμονής

Σε συνέντευξη στην εκπομπή “Αθλητικές Συναντήσεις”, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98,7 προχώρησε ο Ευριπίδης Γιάκος.

Ο ποδοσφαιριστής των Χανίων τόνισε ότι η κατάσταση βρίσκεται στο απροχόρητο για τις ομάδας της Super League 2 και ότι έμεινε στα Χανιά καθώς δεν τους άφησαν να φύγουν.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του ποδοσφαιριστή των Χανίων:

Πως είναι η κατάσταση: “Στα Χανιά βρίσκομαι, λόγω της κατάστασης δεν μας άφησαν να φύγουμε και είμαστε σε αναμονή. Κάνουμε προπόνηση σε γκρουπ ανά δύο άτομα και περιμένουμε εξελίξεις. Οι ομάδες τηρούν τις αποφάσεις του κράτους και είμαστε σε γκρουπ. Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει”

Στις τάξεις των παικτών τι λέγεται; “Δεν βλεπόμαστε με όλα τα παιδια γιατί κάνουμε προπονήσεις ανα δύο, ούτε με τους προπονητές , ούτε με τους υπόλοιπους. Δύσκολη στιγμή για εμάς τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τις διοικήσεις και για όλους. “

Πόσο δύσκολο είναι η απραξία για τους ποδοσφαιριστές: “Σίγουρα, όλοι έχουμε την ατομική ευθύνη για τις προπονήσεις για να μην αφήσουμε τους εαυτούς μας αλλά είναι κουραστικό για την ψυχολογία να κάνεις μια ατομική προπόνηση, μια ομαδικά και να ξέρεις ότι δε θα παίξεις στο τέλος της εβδομάδας. Δύσκολο και ψυχοφθόρο. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να ξεκινήσουμε όσο συντομότερα γίνεται.

Για μένα είναι πρωτόγνωρο αυτή η εμπειρία γιατί τα προηγούμενα χρόνια έπαιζα σε ομάδες της Α’ Εθνικής και πιστεύω ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει γιατί και πέρσι το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει αλλά σταμάτησε. Δε ξέρω ποιος ευθύνεται για αυτό, σίγουρα όχι εμείς οι ποδοσφαιριστές που παθαίνουμε τις μεγαλύτερες ζημιές, είτε οικονομικά, είτε σωματικά. Είναι δύσκολη κατάσταση και θα πρέπει να αγωνιστούμε επιτέλους.”

Πόσο καιρό χρειάζονται προετοιμασίες πριν ξεκινήσει και αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα; “Πρέπει να κάνουμε 2-3 εβδομάδες προετοιμασία τουλάχιστον. Πολύ δύσκολα να ξεκινήσει….γιατί πρέπει να πάρουμε τώρα το “οκ”, να μπούμε για προπονήσεις και να παίξουμε. Είναι στη μέση και το κύπελλο, εκεί αισιοδοξούμε κάπως μπας και μας βάλουν σειρά να παίξουμε (στο κύπελλο) για να καλύψουμε και τα συμφέροντα της μεγάλης κατηγορίας.”

Για τη δυσκολία των ομάδων λόγω της απραξίας: “Εννοείται υπάρχει δυσκολία, πόσο πλάτη να βάλει κάποιος πρόεδρος αφού δεν έχει έσοδα η ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές ζούνε μέσα από αυτό, οι γιατροί, οι φυσικοθεραπευτές, φροντιστές, υπάρχει πολύ κόσμος που ζει από το ποδόσφαιρο. Σε μερικές περιπτώσεις είναι και θέμα επιβίωσης. “

Για την μέριμνα του κράτους: “Μπαίνεις για να πάρεις ένα επίδομα αλλά και πάλι δεν είναι λύση να ζεις με τα επιδόματα του κράτους.”

Ποιο το κλίμα στην Κρήτη; “Εδώ δεν έχουμε πολλά κρούσματα. Πεταγόμαστε να κάνουμε το τρέξιμό μας και να γυρίσουμε. Τα μέτρα είναι αυστηρά και εδώ.”

Για την συμπαράσταση των παικτών από την SL1: “Σίγουρα οι συνάδελφοι από την SL1 έκαναν κάτι που μπορεί να ξυπνήσει κάποιους μέσα από αυτή τη συμβολική κίνηση αλλά δεν εξαρτάται κάτι από αυτούς. Στα χέρια άλλων είναι να ξεκινήσουμε”.

*Η απομαγνητοφώνηση έγινε από το sportsfm.gr

Πηγή: liganews.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Search

Prisma Sport