Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Αντ. Ροκάκης: To πρωτάθλημα της Super League 2 πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στα γήπεδα

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 15:22 Γράφτηκε από τον

Την σιγουριά του ότι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2 θα συνεχιστεί εξέφρασε ο Αντώνης Ροκάκης.

Μιλώντας στον Metropolis 95,5, ο πρόεδρος των Χανίων τόνισε πως «δεν τίθεται θέμα να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Την Τετάρτη πάμε για να ορίσουμε τις αγωνιστικές. Οι περισσότεροι θέλουμε να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα και η κατηγορία να επανέλθει κανονικά. Από τη στιγμή που έγινε η άρση του lockdown, οφείλουμε να συνεχίσουμε το συμβόλαιο-προκήρυξη που έχουμε υπογράψει για να ολοκληρώσουμε την σεζόν.

Να μην κοιτά ο καθένας ότι τον συμφέρει. Και ο ΠΑΣ Γιάννινα που είναι πρώτος, θα μπορούσε να πει “δεν θέλω να παίξω”, όμως προς τιμήν του θέλει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Είναι λάθος η άποψη του Απόλλωνα Σμύρνης. Το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί στα γήπεδα και στη συνέχεια ανάλογα με τη θέση που θα καταλάβει η κάθε ομάδα, να συνεχίσει την πορεία της».

Αναφορικά με το γεγονός ότι κάποιες ομάδες της κατηγορίας δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στις προπονήσεις, ο Ροκάκης είπε πως «καταλαβαίνω ότι κάποιες ομάδες έχουν οικονομικές και άλλες δυσκολίες. Πέραν αυτού, όμως, κάποιοι συνάδελφοι προφανώς μπερδεύτηκαν με τη διαδικασία. Έγινε μια διακοπή του πρωταθλήματος, όπως σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.

Κάποια στιγμή επήλθε η άρση της διακοπής και οφείλουμε να συνεχίσουμε. Αυτή είναι, άλλωστε, και η οδηγία της ΟΥΕΦΑ, να εξαντληθούν τα περιθώρια για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων. Δεν σημαίνει ότι επειδή έπεσαν ήδη Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου, οι ομάδες που βρίσκονται από πάνω τους δε θέλουν να ολοκληρώσουν το [ρωτάθλημα. Για να έχουμε μια σωστή αντιμετώπιση από την Πολιτεία και τους χορηγούς και για να ανέβει το πρεστίζ πρέπει να προχωρήσουμε τις διαδικασίες όπως ακριβώς κάνει και η Σούπερ Λίγκα 1.

Υπάρχουν ομάδες που κουβαλούν προβλήματα, άλλες απέκτησαν επιπρόσθετα προβλήματα από τη σεζόν φέτος και δεν μπορούν να συνεχίσουν. Άλλες μπορούν και θα έπρεπε να είναι σε θέση να συνεχίσουν. Κανείς δεν μας είπε διώξτε τους παίκτες, μην τους κρατάτε, δεν θα παιχθεί άλλο ποδόσφαιρο, τελειώσαμε για φέτος. Άλλωστε η Πολιτεία αυτό το διάστημα, ούσες οι ΠΑΕ σε αναστολή, πληρώνει τους ποδοσφαιριστές-εργαζόμενους».

Τοποθέτηση υπήρξε και για την επαφή με τον Λευτέρη Αυγενάκη, με τον οποίο «είχαμε μια τηλεδιάσκεψη, μας εξέφρασε τη θέση του και μας εξήγησε πως με την τροπολογία μας δίνει τη δυνατότητα με την πλειοψηφία των 3/4 να μπούμε σε μια διαδικασία να ψηφίσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Είχαμε μια καλή συζήτηση».

Τέλος, αναφορικά με τις κουβέντες περί αναδιάρθρωσης, ο πρόεδρος των Κρητικών είπε πως «ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη του, όμως αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα. Αν και εφόσον δεν καταστεί δυνατό αυτό, τότε να μπούμε σε διαδικασία προτάσεων και αναδιάρθρωσης».

Πηγή: a-sports.gr 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ