Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Μεγάλη φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 16:19

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην Βαρυμπόμπη. Το μέτωπο μέσα σε λίγη ώρα έχει εξαπλωθεί και έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το τοξικό νέφος σε συνδυασμό με τον καύσωνα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες κάνει ένα «εκρηκτικό» μείγμα. Οι θερμοκρασίες στην περιοχή είναι υψηλά επικίνδυνες.

Τμήμα της Πυροσβεστικής καταφθάνει στο σημείο για να ανοίξει δρόμο μέσα στο πυκνό δάσος, ενώ οι νότιοι άνεμοι κατευθύνουν τη φωτιά στην Εθνική Οδό.

Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200. Επιπλέον, επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Προβλήματα με το ρεύμα στην Αττική λόγω της φωτιάς
Η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Βαρυμπόμπη είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρηθούν βυθίσεις ρεύματος το μεσημέρι στην Αττική.

Συγκεκριμένα, τέθηκε εκτός λειτουργίας το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη Βαρυμπόμπη.

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική.

Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την πολιτική προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.

Πηγή megatv.com

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ SPORT

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr