Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου από Σεπτέμβριο

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 11:02

Η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας απάντησε σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με το ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου και τι θα γίνει με τα self test σε μαθητές από το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τη κα. Παπαευαγγέλου έχουν ήδη αρχίσει κάποιες συζητήσεις στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναφορικά με την τρίτη δόση και σε ποιους θα εισηγηθούν να κάνουν την τρίτη δόση.

Το σκεπτικό για την τρίτη δόση, όπως τόνισε, αφορά σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού που θεωρούν ότι την έχουν ανάγκη, είτε γιατί έχουν κάποια υποκείμενα νοσήματα και είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, είτε λόγω ηλικίας, είτε γιατί έχουν μεγάλη έκθεση, όπως είναι οι γιατροί.

Ωστόσο, όπως είπε, δεν έχουν καταλήξει ακόμα στις οδηγίες αυτές, ενώ είναι λίγο πρώιμο για να απαντήσει.

Ως προς το self-test για τους μαθητές έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις σημείωσε χαρακτηριστικά. Ενώ όπως αποκάλυψε τις επόμενες εβδομάδες θα συζητήσουν περισσότερο για τα πρωτόκολλα στα σχολεία.

"Δεν έχουμε καταλήξει με το τι θα γίνει με το self-test, όμως νομίζω ότι η Υπουργός είπε αυτή την οδηγία, ότι δεν θα κάνουν self-test οι εμβολιασμένοι μαθητές, γιατί αυτό είναι που ισχύει και στις άλλες ηλικιακές ομάδες και στις άλλες ομάδες εργασίας", πρόσθεσε στη συνέχεια.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr