Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Γεωργιάδης: Εξειδίκευση των μέτρων σε κέντρα διασκέδασης και γήπεδα αλλά και κυρώσεις

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 13:41

Eξειδίκευση των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας προχώρησαν οι Υπουργοί , Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, το φετινό καλοκαίρι θα είναι «καλοκαίρι καθήμενων», τονίζοντας πως αναγνωρίζει πως σε ορισμένους μοιάζει παράλογο το συγκεκριμένο μέτρο ωστόσο πρέπει να ελεγχθεί η πανδημία.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, απευθυνόμενος σε όσους ασχολούνται με το Τουρισμό, ότι είναι ζήτημα καίριο και πολύ σημαντικό για την Ελληνική Οικονομία να μη δωθεί η εντύπωση ότι χάνεται ο έλεγχος της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ως προς τους χώρους ψυχαγωγίας και κέντρα διασκέδασης:

Έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα και χώρους διασκέδασης.

Από τις 16 Ιουλίου και έως τις 31 Αυγούστου, οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και θέατρα, θα είναι μόνο για εμβολιασμένους με 85% κάλυψη. Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια ή κλειστά λειτουργούν με τους κανόνες αποστάσεων που ισχύουν γενικά για την εστίαση.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μεικτή λειτουργία, δηλαδή να εξυπηρετούν είτε μόνον εμβολιασμένους είτε να μην κάνουν διαχωρισμό και να λειτουργούν με όλα τα μέτρα προφύλαξης.

Πανηγύρια

Επιτρέπονται στο εξής με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, ιδίως σε σχέση με τη λειτουργία υπαίθριων αγορών και καθήμενη μόνο διασκέδαση.

Αθλητικοί Αγώνες-Στάδια/Γήπεδα

Αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται με θεατές μόνο σε αμιγείς χώρους, κλειστούς ή ανοιχτούς.

Η χωρητικότητά τους θα ανέρχεται στο 80% επί του συνόλου. 5% από αυτή τη χωρητικότητα μπορεί να είναι ανήλικοι οι οποίοι θα ΄χουν υποβληθεί σε τεστ ανάλογα το όριο προσέλευσης. 25.000 θεατές για τα υπαίθρια γήπεδα και 8000 θεατές για τα κλειστά γήπεδα, και μόνο εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε όλο το Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, όλοι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση για το άν οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι στον στρατό που θα εμβολιάζονται θα παίρνουν 5 ημέρες άδεια ξεκαθαρίζοντας πως ο εμβολιασμός στο στράτευμα είναι εθελοντικός και όχι υποχρεωτικός.

 

Κυρώσεις και πρόστιμα

Για τα καταστήματα εμβασού κάτων των 200 τμ, στην πρώτη παράβαση, το διοικητικό πρόστιμο ορίζεται στα 2000 ευρώ στην επιχείρηση και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας από την επομένη.

Για τα καταστήματα εμβαδού άνω των 200 τμ, διοικητικό πρόστιμο 5000 ευρώ στην επιχείρηση και αναστολή από την επόμενη ημέρα για 7  ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής και δεύτερη παράβαση, σε όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως τετραγωνικών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή από την επομένη για 15 ημέρες.

Σε περίπτωση τρίτης παράβασης, για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφανείας, προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας για 60 ημέρες. 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr