Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Κικίλιας για μονάδες Υγείας: Αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών σε όσους δεν εμβολιαστούν

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 13:04

Στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, σχετικά με τις κυρώσεις και τα κίνητρα για τον εμβολιασμό, προχώρησαν σήμερα οι Βασίλης Κικίλιας, Κυριάκος Πιερρακάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας υγείας, είτε υγειονομικοί είτε διοικητικοί θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί έως τις 16 Αυγούστου, αλλιώς θα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας και θα παύεται η καταβολή του μισθού τους.

Οι εισαγωγές Covid ξεπέρασαν χθες μόνο τις 100 στα νοσοκομεία, είπε ο υπουργός Υγείας, και πρέπει η προσπάθεια για εμβολιασμό να ενισχυθεί περαιτέρω.

Καθίσταται λοιπόν, υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού, υγειονομικού και διοικητικού και λοιπού των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ.

Όποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο θα απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών. Κάθε νεοεισερχόμενος φιλοξενούμενος στις μονάδες αυτές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος υποχρεωτικά. Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών κανόνων θα επιβάλλεται πρόστιμο στις μονάδες-δομές αυτές πρόστιμο 50.000 ευρώ ενώ σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ.

Υποχρεωτικός καθίσταται και ο εμβολιασμός των υγειονομικών και διοικητικών σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας. Εως την 01 Σεπτέμβρη, το σύνολο τυ προσωπικού των εν λόγω δομών θα πρέπει να έχει προβεί στην πρώτη δόση.

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, θα έρθει σύντομα νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται.

 

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr