Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 22:42

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης, εκπροσώπησε τη χώρα μας στην 41η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων (FAO), που έλαβε χώρα στη Ρώμη στις 22-23 Ιουνίου 2019, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρώμη, κ. Θεόδωρο Πασσά και τη Γραμματέα ΟΕΥ Α’ της Πρεσβείας μας, κ. Χριστίνα Αργυροπούλου.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, συμμετείχε στην 3η Υπουργική Διάσκεψη Αφρικανικής Ένωσης - ΕΕ για την Γεωργία.

Στο περιθώριο των εργασιών των δύο Συνόδων, ο κ. Κασίμης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις τόσο με Υπουργούς Γεωργίας όσο και με άλλους Υψηλούς Αξιωματούχους χωρών μελών του Οργανισμού.

Στις εκλογές που διεξήχθηκαν την Κυριακή 23 Ιουνίου, νέος Γενικός Διευθυντής του FAO αναδείχθηκε ο νυν υφυπουργός Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων της Λ.Δ. Κίνας, κ. Qu Dongyu, έναντι της Γαλλίδας κ. Catherine Geslain-Lanéelle και του Γεωργιανού κ. Davit Kirvalidze.

O κ. Qu Dongyu, θα είναι ο 9ος κατά σειρά Γενικός Διευθυντής του FAO από την ίδρυση του Οργανισμού το 1945 και θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Αυγούστου 2019, οπότε και λήγει η θητεία του απερχόμενου Βραζιλιάνου Γενικού Διευθυντή κ. José Graziano da Silva. Η θητεία είναι τετραετής με δυνατότητα επανεκλογής για μια ακόμη τετραετία.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)