Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανάκης: Η «Δέλτα» χτυπάει τα παιδιά – Υποχρεωτικός εμβολιασμός ιερέων

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 11:49

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας, σημείωσε ότι παρόλο που το νησί συγκεντρώνει αρκετά κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους, παραμένει σε καλή επιδημιολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι νομοί Χανίων και Λασιθίου πάνε καλά σε ότι αφορά τα κρούσματα και τους εμβολιασμούς. Στο Ηράκλειο είναι στο μέσο όρο της Ελλάδας και εκεί οι εμβολιασμοί προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό. Όσον αφορά το Ρέθυμνο, τονίζει ο καθηγητής, έχει ένα επιδημιολογικό φορτίο μεγαλύτερο απ’ ό,τι θα θέλαμε.

Πέρα από την επικράτηση της μετάλλαξης «Δέλτα», ανησυχία υπάρχει, σύμφωνα με τον ίδιο και για τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες πανελλαδικά. Υπάρχει μια τάσηγια αύξηση των κρουσμάτων και μένει μόνο να παρακολουθήσουμε την πορεία τους.

Η μετάλλαξη Δέλτα σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Τζανάκη, χτυπάει κυρίως τους νέους κάτω των 30 αλλά και τα παιδιά. «Είναι μια μετάλλαξη που φαίνεται ότι ξεκλειδώνει πολύ εύκολα το ανοσοποιητικό των παιδιών και των νέων ανθρώπων. Είναι επικίνδυνη», σημειώνει ο καθηγητής

Τέλος όπως σημείωσε ο καθηγητής, υποχρεωτικός πρέπει να γίνει ο εμβολιασμός ιερέων.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα