Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Παρουσίαση μέτρων για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών από τον Πρωθυπουργό -Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ στους νέους

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 12:36

Παρουσιάστηκαν τα μέτρα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, ειδικότερα στις μικρότερες ηλικίες.

Στην παρουσίαση μετείχαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

 

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, θα γίνει χορήγηση προπληρωμένης κάρτας σε νέους 18 έως 25 ετών με την πρώτη δόση εμβολίου στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Η «freedom pass» όπως ονομάστηκε, θα αφορά νέους γεννημένους από το 1996 έως το 2003. Θα εκδίδεται μέσω του gov.gr και θα είναι διαθέσιμη πριν από το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου για όσους νέους έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021. Η κάρτα θα αφορά σε ταξίδια και επισκέψεις σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και αρχαιολογικούς χώρους.

πιερρακάκης freedom pass

Όπως τόνισε και στη συνέχεια και ο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του smartphone, αλλά θα έχει για όποιον το επιθυμεί και φυσική μορφή και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η διαδικασία θα γίνεται από το το gov.gr και μια ήμερα μετά την αίτηση η κάρτα και το ποσό θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr