Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Έρχεται νομοτεχνική βελτίωση για το θέμα του Βιασμού στον Ποινικό Κώδικα μετά την αντίδραση του πολιτικού και του νομικού κόσμου

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 12:01

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το πως θα αντιμετωπίζεται ο βιασμός στο Νέο Ποινικό Κώδικα ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε πίσω και φέρνει νομοτεχνική βελτίωση. Ο κ. Καλογήρου μιλώντας στην Βουλή είπε ότι δεν ισχύουν τα όσα λέγονται ότι το έγκλημα του βιασμού γίνεται πλημμέλημα με τους νέους Ποινικούς Κώδικες.

Επιχειρώντας να καθησυχάσει τις αντιδράσεις νομικών αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν θέσει το θέμα, προανήγγειλε ότι θα υπάρξει μέχρι την ψήφιση των Κωδίκων νομοθετική βελτίωση που θα αποσαφηνίζει τα πράγματα.

Χαρακτηριστικά από το βήμα της Ολομέλειας ανέφερε ότι «δεν ισχύει ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα. Διατηρείται κακούργημα για τις περισσότερες περιπτώσεις. Το γεγονός ότι στην παράγραφο 5 προβλέφθηκε ποινή φυλάκισης 3 έως 5 έτη φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την κοινή γνώμη. Επειδή όμως δεν μπορεί αυτό το Υπουργείο και αυτή η κυβέρνηση που έχουν νομοθετήσει τόσα πολλά για τα δικαιώματα να εμφανίζεται ότι υπερασπίζεται βιαστές, σε συνεννόηση με τα μέλη των Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών, θα κάνουμε μία νομοτεχνική βελτίωση και θα διαγραφεί η παράγραφος 5 προκειμένου να υπάρξει σωστή εξισορρόπηση».

Νωρίτερα σε υψηλούς τόνους με δηλώσεις τους από την συνεδρίαση της Ολομέλειας αποχώρησαν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΧΑ, ενώ η ΝΔ απέχει εξ’ αρχής από τη συνεδρίαση μη νομιμοποιώντας την δυνατότητα νομοθέτησης της κυβέρνησης.

Πηγη newsit.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ