Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

Αλ. Τσίπρας: Στήριξη του Φρανς Τίμερμανς

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 10:25

"Είναι ώρα να υπάρξει προοδευτική επιλογή για τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και γι'αυτό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σήμερα στήριξα την επιλογή του Φρανς Τίμερμανς", τόνισε από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπου βρίσκεται εκεί για τη Σύνοδο Κορυφής και την επιλογή του νέου επικεφαλής της Ευρωπαικής Επιτροπής.

"Η σημαντική άνοδος Πρασίνων και Φιλελευθέρων διαμορφώνει μια πλειοψηφία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που εκτείνεται από το Δημοκρατικό Κέντρο ως την Αριστερά, που μπορεί να προωθήσει προοδευτικές πολιτικές τόσο σε ότι αφορά τις πολιτικές κατευθύνσεις, όσο και στην επιλογή των προσώπων", συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

"Η επιλογή του υποψηφίου του Λαϊκού Κόμματος, του Μάνφρεντ Βέμπερ δεν μπορεί να ενώσει παρά μόνο να διχάσει αφού ταυτίζεται με ακραία συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες απόψεις.

Δεν πρόκειται μόνο για μια συνεπή στάση στήριξης ενός προοδευτικού υποψηφίου αλλά και για μια εθνικά ωφέλιμη στάση, αφού η επιλογή του κου Βέμπερ μπορεί να οδηγήσει σε απειλές και κινδύνους για τα συμφέροντα της χώρας μας και συνολικά για τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου", κατέληξε ο ίδιος.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ