Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

Σοφιανός: Εργασιακοί χώροι - ζούγκλα όπου οι εργαζόμενοι δεν προστατεύονται από την εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία [video]

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 20:34

Είναι κρίσιμο, μετά από τη γενναία στάση όσων έκαναν καταγγελίες να γίνει το επόμενο βήμα με Συλλογικές Συμβάσεις στους χώρους εργασίας για την κατοχύρωση των εργαζομένων, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ. Σημείωσε ότι με ευθύνη των κυβερνήσεων διατηρείται ένα εργασιακό και νομοθετικό πλαίσιο που εξαναγκάζει τα θύματα σε σιωπή ή μεταχρονολογημένη καταγγελία.

Χαρακτήρισε αντιπερισπασμό της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού τη συζήτηση την Πέμπτη στη Βουλή για τη μετατόπιση της συζήτησης από τις ευθύνες για την επιλογή και τη διατήρηση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό θέατρο.

Ο Νίκος Σοφιανός ανεφέρε ότι υπάρχουν εργασιακοί χώροι - ζούγκλα, όπου οι εργαζόμενοι δεν προστατεύονται από την εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία και από την προσβολή της προσωπικότητας. Μίλησε για υποκρισία, όταν την ώρα που γίνεται λόγος από την κυβέρνηση για κώδικες δεοντολογίας διατηρείται η αδήλωτοι και ανασφάλιστη εργασία όπως και η ανεργία και οι εργαζόμενοι γίνονται δέκτες εκβιασμών.

Πρόσθεσε ότι ο αντιπερισπασμός από την καυτή πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να γίνει δεκτός.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα