Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Νέες εξελίξεις για τις γιορτές, ποιος κωδικός SMS μπαίνει στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 22:06

Νέες εξελίξεις για την κυκλοφορία τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Τι θα γίνει στο ρεβεγιόν των 9 ατόμων, ποιος κωδικός SMS μπαίνει στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Γιορτές σε καραντίνα, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με sms και κλειστά καταστήματα.

Αυτό είναι το πλαίσιο για τα Χριστούγεννα που έρχονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha 98,9 δεν αποκλείεται τελικά οι ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα να γίνουν αύριο Πέμπτη.

Κατά πληροφορίες η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει στις 10 το βράδυ, όταν ανακοινωθεί ποια μαγαζιά θα είναι ανοιχτά τελικά.

Ταυτόχρονα για τα ρεβεγιόν και για την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπου υπάρχει οδηγία για 9 άτομα ανά τραπέζι, η μετακίνηση θα γίνει με SMS και συγκεκριμένο κωδικό, ενώ δεν αποκλείεται να δηλώνουμε και τη διεύθυνση που πηγαίνουμε.

Κατά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν το SMS που θα στέλνουμε για το ρεβεγιόν θα είναι το 4. Με κάποια φόρμουλα θα δηλώνουμε και τη διεύθυνση που πηγαίνουμε για το ρεβεγιόν.

Εξετάζεται για το ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς να επιτραπεί η κυκλοφορία έως τη 1.

Βέβαια ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο. Όλοι περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει χαθεί οριστικά το στοίχημα των Χριστουγέννων για όλο τον κλάδο της εστίασης, με την κυβέρνηση να αποφασίζει ότι θα μείνουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι καφετέριες.

Εως τις 7 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσει ούτε ο κλάδος της διασκέδασης με κινηματογράφους, θέατρα και μουσικές σκηνές να παραμένουν κλειστά. Μετά του Αϊ Γιαννιού θα ανοίξουν τα σχολεία και τα δικαστήρια, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν και οι χώροι μαζικής άθλησης.

Σχετικά με το λιανεμπόριο, στο θετικό σενάριο θα υπάρξει κάποιο άνοιγμα την ερχόμενη Δευτέρα, ίσως με μεγαλύτερη αυστηροποίηση των κανόνων της αναλογίας ατόμων ανά τετραγωνικών. Βασικό ερώτημα αποτελεί το τι θα γίνει με τα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Σημειώνεται πως η απαγόρευση κυκλοφορίας παρατείνεται και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, με μερικές όμως εξαιρέσεις.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη το βράδυ ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με βασικό θέμα συζήτησης τον φετινό τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων.

Ενα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να ανοίξουν οι εκκλησίες για τους πιστούς για κάποιες συγκεκριμένες ημέρες και με αυστηρά μέτρα.

πηγή ieidiseis.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)