Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: 8 νέα κρούσματα σε δομή στον Αμπελώνα Λάρισας -43 συνολικά

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 12:13

Αυξητική τάση παρουσιάζει ο αριθμός των κρουσμά­των κορωνοϊού στο παράρτημα Αμπελώνα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας «Αριστέας».

 Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, χθες Πέμπτη σε νέα δειγματοληψία του ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 8 νέα κρούσματα, 5 εργαζόμενοι και 3 περιθαλπόμενοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 43, εκ των οποίων 25 περιθαλπόμενοι, 16 εργαζόμενοι και δύο εργαζόμενοι της εταιρείας που έχει αναλάβει την κα­θαριότητα του κτιρίου.

Οι περιθαλπό­μενοι νοσηλεύονται στην ειδική πτέρυ­γα απομόνωσης που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο κύμα της πανδημίας, εκτός από έναν περιθαλπόμενο που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο, ενώ οι εργαζόμενοι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και του Κέντρου βρί­σκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους. «Όλοι, εργαζόμενοι και περιθαλπόμε­νοι, βρίσκονται σε καλή κλινική κατά­σταση και σχεδόν απύρετοι» τονίζει η πρόεδρος του Κέντρου, Δήμητρα Πα­πά, και σε δήλωσή της στην «Ε» ανα­φέρει: «Ενεργοποιούμε 10 νέες κλίνες απομόνωσης, προμηθευόμαστε επιπλέ­ον εξοπλισμό και προχωράμε βήμα – βήμα προς την αρνητικοποίηση των παλαιότερων θετικών κρουσμάτων. Συγκινητική είναι η προσφορά των νοσηλευτριών μας, που προσλήφθηκαν επικουρικά λόγω της πανδημίας, από τα παραρτήματα της Καρδίτσας και των Τρικάλων, για να συστρατευτούν στον αγώνα των συναδέλφων τους στον Αμπελώνα.

Τα αισθήματά μας γι’ αυτά τα παιδιά, ο σεβασμός, η αγάπη γίνονται δύναμη και σε συνδυασμό με τη γνώση και τα εφόδια που έχεις συλλέξει μπαίνεις στη μάχη, γιατί περί μάχης πρόκειται. Αγώνας άνισος και απρόβλεπτος αλλά όταν έχεις συμπολεμιστές τους συνεργάτες σου, όλους  τους εργαζόμενους του Κέντρου κάθε ειδικότητας, φόβος δεν υπάρχει, μόνο εγρήγορση και το 100% των δυνατοτήτων μας για τη διασφάλι­ση της υγείας των παιδιών μας και των εργαζομένων μας», καταλήγει η κα. Πα­πά.

Κρούσμα κορωνοϊού και σε υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας
Κρούσμα του covid εντοπίστηκε προχθές σε υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με αποτέλεσμα να γίνει απολύμανση όλων των χώρων που βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου. Εξαιτίας της απολύμανσης δεν λειτούργησαν χθες η Διεύθυνση Αλλο­δαπών και Μετανάστευση και το αυτοτελές Γραφείο Εκπαίδευσης ενώ κλει­στή παρέμεινε τις προηγούμενες ημέρες και η Διεύθυνση Ιθαγένειας που ανήκει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτε­ρικών.

Πηγή: onlarissa.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα