Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακυβέρνητη έμεινε η θαλαμηγός - Με τη συνδρομή του Λιμενικού οι επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 11:34
Ενημερώθηκε, χθες το μεσημέρι το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία της θαλαμηγού “CONCEPTUM” σημαίας Η.Π.Α., λόγω διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο αιτήθηκε συνδρομή, με δώδεκα αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή στενού ν. Δήλου – ν. Μυκόνου.
 
Άμεσα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου και στην περιοχή έσπευσαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032 καθώς και το Ε/Γ-Λάτζα “ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ” Ν.Π. 12419, το οποίο ρυμούλκησε το “CONCEPTUM” στο αγκυροβόλιο του όρμου “ΟΡΝΟΣ”, όπου, αφού επιβιβάστηκαν τρεις  εκ των επιβαινόντων στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην παραλία “ΟΡΝΟΣ”, θεωρήθηκε αναγκαία η μεθόρμισή του εντός νέου λιμένα ν. Μυκόνου, λόγω απώλειας μιας άγκυράς του σε προηγούμενο λιμένα.
 
Ως εκ τούτου, στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κατέπλευσε με ασφάλεια στο νέο λιμένα Μυκόνου, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
 
Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “CONCEPTUM” μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα