Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Α. Γκίκας: Η επιτροπή λέει 2 τεστ στα σχολεία, λογιστικοί λόγοι επέβαλαν το 1

Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 12:52

Ο Αχιλλέας Γκίκας μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων και Καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" με τον Γιώργο Παπαδάκη, σημείωσε πως δεν πρέπει να κάνουμε λόγο για προνόμια των εμβολιασθέντων από τον κορωνοϊό, δεν πρέπει να το λέμε προνόμια, αλλά διευκόλυνση κάποιων δραστηριοτήτων.

Για τα δυο τεστ στα σχολεία ο ίδιος τονίζει ότι λόγοι "λογιστικοί" επέβαλαν το ένα τεστ μόνο στα σχολεία, ενώ ο ίδιος ανέφερε ότι είναι με τη μεριά της επιτροπής, στην ευαίσθητη αυτή περιοχή που λέγεται εκπαίδευση και "χρειάζεται να έχουμε δύο self test". Δηλαδή άδειασε την απόφαση που προβλέπει ότι οι μαθητές θα προσέρχονται στα σχολεία μόνο με ένα τεστ την εβδομάδα.

Σε ερώτηση για το εάν μπορούν να εμβολιαστούν με τη δεύτερη δόση άλλου εμβολίου όσοι αρνήθηκαν να κάνουν αυτή της AstraZeneca, απάντησε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι επιτρεπτή η διασταύρωση των εμβολίων.

"Δεν αρκεί η μία δόση. Έχει ένα βαθμό προστασίας, ανεβάζει αντισώματα αλλά δεν είναι αρκετό για την προστασία μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τελικός στόχος του εμβολίου είναι να μην πεθάνουμε” είπε ο Αχιλλέας Γκίκας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα