Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021

ABC News: Ελλάδα, ο απρόσμενος ήρωας στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 23:23

H Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο απρόσμενος ήρωας στη μάχη κατά του κορωνοϊού, τονίζει σε εκτενές τηλεοπτικό του ρεπορτάζ το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

 Οπως σημειώνει ο ανταποκριτής του καναλιού, η Ελλάδα τώρα χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα και ο Παρθενώνας θα αρχίσει να δέχεται τουρίστες από σήμερα με πλάνα από την Πλάκα, τους πρόποδες και την ίδια την Ακρόπολη.

Το θαύμα αυτό αποτυπώνεται σε αριθμούς: η Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων, είχε μόνο 163 θανάτους και περίπου 2.800 κρούσματα, ενώ κανείς από τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας δεν έχασε τη ζωή του.

Στη συνέχεια, με πλάνα από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος. Βενιζέλος” επισημαίνεται ότι το κλειδί της επιτυχίας ήταν και αυτά τα τεστ ανίχνευσης που γίνονταν από τις 20 Μαρτίου, στο αεροδρόμιο, καθώς και τα ειδικά ξενοδοχεία, από όπου οι διεθνείς επισκέπτες περίμεναν τα αποτελέσματα, και σε περίπτωση αρνητικού τεστ, ακολουθούσε 14ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα.

 Στη συνέχεια, με πλάνα από παράλιες της Αθήνας, σημειώνεται ότι το μεγάλο τεστ για τη χώρα έπεται καθώς το προηγούμενο ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο που επιτράπηκε η πρόσβαση των Ελλήνων στις παραλίες.

“Κοιτάξτε είναι σαν ο κορωνοϊός να μη συνέβη ποτέ” σχολιάζει με έμφαση ο ανταποκριτής, κι ενώ η κάμερα δείχνει πολυάριθμους λουόμενους σε παραλία

“Η χώρα που βασίζεται στον τουρισμό πρέπει να το κάνει σωστά” συμπληρώνει ο ανταποκριτής, παραθέτοντας στη συνέχεια -με φόντο την Ακρόπολη από το νέο της Μουσείο- σύντομες/on camera, δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη η οποία δηλώνει ότι η «προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια όλων των ανθρώπων».

Στο ερώτημα του ανταποκριτή «ποιο θα ήταν το μήνυμα σας στον κόσμο;» η Υπουργός Πολιτισμού ανέφερε : «Το μήνυμα μου είναι “ελάτε στην Ελλάδα”. Η Ελλάδα είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο δημοσιογράφος σημειώνει ακόμη, ότι η χώρα μας είναι έτοιμη τον επόμενο μήνα να υποδεχθεί τουρίστες και η πρόκληση είναι να προληφθεί ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων.

«Προς το παρόν η Ελλάδα είναι περήφανη για το παράδειγμά της» υπογραμμίζει ο ανταποκριτής του κορυφαίου αμερικανικού δικτύου.

Πηγή: iefimerida.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)