Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021

Εκτεταμένες δειγματοληψίες σε 1.634 ακτές της χώρας κατά την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 16:47

Τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου από την 1η Ιουνίου έως το τέλος Οκτωβρίου 2020 προσδιόρισε με απόφασή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Με την απόφαση αυτή και σε συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/7, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενεργοποίησε το εκτεταμένο πρόγραμμα εργαστηριακώνελέγχων της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης, για την εξασφάλιση της υγείας των πολιτών και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Παρακολούθησης Ποιότητας Νερών Ακτών Κολύμβησης των Περιφερειών της Ελλάδας, διενεργούνται εκτεταμένες δειγματοληψίες σε 1.634 ακτές της χώρας. Οι λεπτομερείς πιστοποιημένες μετρήσεις και τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών αναρτώνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τις Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.Οι συνθήκες των δειγματοληψιών, οι μετρήσεις και τα αποτελέσματα του Προγράμματοςείναιστη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου φορέα ή πολίτη και χρησιμεύουν στην εφαρμογή του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», που αποτελεί πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης FΕΕ (FoundationforEnvironmentalEducation). Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείταισε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω αναφερόμενο δίκτυο πιστοποιημένων, συνεργαζόμενων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας,εργαστηρίων είναι το μόνο αξιόπιστο δίκτυο ελέγχου και παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης στην χώρα μας και το μόνο αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ