Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020

Τελικά, «λεφτόδενδρα» υπάρχουν;

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 21:05

Με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσαν προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ & Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, 62 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύουν το ζήτημα της δέσμευσης του ποσού των 11 εκ. ευρώ, για «υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών» για τον κορωνοϊό.

Οι Βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν για ποιους λόγους θέσπισε και ενεργοποιεί η Κυβέρνηση την κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων διαδικασία ανάθεσης των υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών για τον κορωνοϊό και μάλιστα επ’ αμοιβή των ΜΜΕ που θα την μεταδώσουν, επιβαρύνοντας με 11 εκ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό για μια καμπάνια ενημέρωσης για την δημόσια υγεία η οποία κατά τη νομοθεσία θα μπορούσε να προβληθεί δωρεάν. Παράλληλα, ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα επιμέρους έγγραφα και στοιχεία της εν λόγω πολυέξοδης καμπάνιας.

«Κανείς δεν διαφωνεί ότι - και - τα ΜΜΕ χρειάζονται ενίσχυση σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Αυτό όμως δεν επιτρέπεται να γίνεται με καθεστώς αδιαφάνειας και με τρόπο που παρακάμπτει πλήρως την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης και φυσικά το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο διαφάνειας για τα επικοινωνιακά προγράμματα του δημοσίου. Με τρόπο που κανένας δε γνωρίζει με ποιο τρόπο επιλέχθηκε ο ανάδοχος του έργου, πώς και τί είδους υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης θα παρέχει, με ποια κριτήρια θα δοθούν τα χρήματα αυτά στα ΜΜΕ και με ποια κριτήρια κάποια μέσα ενημέρωσης θα αποκλειστούν από την καμπάνια της κυβέρνησης.

Τη στιγμή που το δημόσιο σύστημα υγείας δοκιμάζεται και που οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό αλλά και στον απαραίτητο εξοπλισμό προστασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι πολλές και σημαντικές, η Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να θέσει προτεραιότητες. Κι όχι να «εξυπηρετεί» ημετέρους».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ