Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020

Γ.Βαρουφάκης: Είμαστε όλοι Wikileaks- Ο καθένας μας είναι ένα τοσοδούλι MeLeaks

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 12:25

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην Πλατεία του Βρετανικού Κοινοβουλίου για την μη απέλαση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ – μετά τον Roger Waters και πριν πάρουν το λόγο ο Brian Eno, ο πατέρας του Τζούλιαν ο John Shipton και οι υπόλοιπες σπουδαίες προσωπικότητες που μετέχουν στη διαδήλωση – υπογράμμισε με έμφαση ότι «ο πιο ορκισμένος εχθρός του Τζούλιαν, ο μεγαλύτερος εχθρός της ελευθερίας, δεν είναι κάποιοι κακοί άνθρωποι που συνωμοτούν σε κρυφά δωμάτια γεμάτα καπνό. Όχι, η συνειδητή, ορθολογικά σχεδιασμένη κακία δεν είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Ο μέγιστος εχθρός είναι η ΑΠΑΘΕΙΑ. Η ΑΒΑΣΤΑΚΤΗ ΣΙΩΠΗ των καλών ανθρώπων. Κουρασμένων ανθρώπων πολύ εξαντλημένων και απογοητευμένων για να έχουν την ενέργεια να διαδηλώσουν. Η ΚΟΥΡΑΣΗ είναι ο εχθρός, ο καλύτερος σύμμαχος των ολιγαρχών».

Και πρόσθεσε: «Το μήνυμα όλων είναι απλό: Είμαστε όλοι Wikileaks. Ο καθένας μας είναι ένα τοσοδούλι MeLeaks που πασχίζει να ξεσκεπάσει την κατάχρηση εξουσίας και να ρίξει μια μικρή αχτίδα φωτός οπουδήποτε η εξουσία προσπαθεί να γιγαντωθεί υπό την κάλυψη του σκοταδιού που την κάνει θηριώδη, άσχημη, μισανθρωπική. Οπότε, βρείτε το κουράγιο. Είμαστε εδώ ώστε ο εγκλεισμός του Τζούλιαν να κλείσει και η άοπλη, η γυμνή αλήθεια να έχει την τελευταία λέξη».

varoudakis mera25 asanz londino2

Και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι «αύριο, θα επισκεφτώ τον Τζούλιαν στη φυλακή, μαζί με τον Τζον – τον υπέροχο πατέρα του. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να του μεταφέρω το πνεύμα σας, το πνεύμα των μελών του DiEM απ΄ όλη την Ευρώπη, τις ευχές των βουλευτών μας. – του ΜέΡΑ25 – κι όλων όσων διαδηλώνουν αυτή τη στιγμή έξω από την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)